Кристина Јовковић из Бањалуке осумњичена да је момка усмртила са 11 убода ножем

Небојша Томашевић
Кристина Јовковић из Бањалуке осумњичена да је момка усмртила са 11 убода ножем

Бањалука - Кристина Јовковић (31) осумњичена је да је са 11 убода ножем убила младића с којим је била у вези Александра Акија Мујчиновића (44), закључала га у његовој кући у бањалучкој Солунској улици и побјегла.

Овај злочин починила је највјероватније у петак, а откривен је у недјељу када је неко од комшија пријавио да Мујчиновић није виђен два дана и да се не јавља.

Након пријаве полиција је дошла пред кућу жртве која је била закључана па су позвани ватрогасци да обију врата.

- Када је полиција ушла призор је био стравичан. Мујчиновић је лежао на поду у локви крви. Био је само у гаћама, а видјело се да је избоден по тијелу. Обдукцијом је утврђено да је убоден 11 пута. На грудима је имао три површинске ране, а осам по стомаку од којих је и преминуо - рекао је извор близак истрази.

Додао је да је након тога полиција дошла до сазнања да би овај злочин могла учинити његова дјевојка Кристина па је она приведена.

Незванично сазнајемо да је током истраге и саслушања Јовковићева полицији рекла да је убиство починила у самоодбрани, јер је он наводно покушао да је силује.

Мјештани Солунске улице не вјерују у причу осумњичене и наглашавају да је Мујчиновић био момак за примјер са којим нико никада није имао проблема.

Његов први комшија Мирослав Ћорић каже да је у посљедњих годину примијетио да је Јовковићеву често виђао са Мујчиновићем.

- Мислим да су били у вези, али не знам детаље. У вријеме злочина ништа нисам чуо, ни видио. Комшилук је био шокиран када смо у недјељу око поднева видјели ватрогасце и полицију. Нисмо могли себи доћи кад смо сазнали да је Мујчиновић убијен - казао је Ћорић.

Мајка убијеног младића Баиса Мујчиновић у шоку и кроз сузе је испричала да Јовковићеву није познавала и да о злочину не зна ништа.

- Ту жену никада нисам видјела, али сам чула да је имала проблема с дрогом. Син ми се није жалио да има проблема. Сигурни смо да га је она опљачкала када је продао ауто свог покојног оца - казала је Мујчиновићева.

Њени познаници из Бањалуке су казали да она до недјеље поподне није знала да јој је син усмрћен. Према њиховим ријечима, тада ју је позвао други син са Флориде и рекао јој да је за убиство прочитао на друштвеним мрежама.

Осумњичена Кристина Јовковић након испитивања у полицији предата је у надлежност бањалучког Окружног јавног тужилаштва. Сумњиче је за убиство. До закључења овог броја "Гласа Српске" тужилац је није био саслушао и није одлучено да ли ће за њу бити затражен притвор.

Породица

Осим мајке Баисе, Александар Мујчиновић има брата који живи на Флориди и сестру у Загребу. Он је живио сам у Бањалуци, а његова мајка живи на Рабу и код кћерке у Загребу. Повремено је долазила у Бањалуку.

Мјештани Солунске кажу да Кристина Јовковић није долазила код Мујчиновића када би његова мајка била ту. Убијени посљедњих мјесеци није био стално запослен, а радио је као фотограф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана