"Краљица џепароша" Сабахета Џиндо осуђена на обавезно психијатријско лијечење

ГС
Foto: Принтскрин

Сабахета Џиндо краљица џепароша у БиХ осуђена је на 18 мјесеци обавезног психијатријског лијечења због нових крађа новца.

Прво је 18. јула из торбе Ј.Н. украла новчаник са новцем, документима и банковном картицом. У новчанику је било 170 марака, а Џиндо је “скинула” и са картице још 500 марака.
Мјесец дана касније, односно 21. августа, Џиндо је из торбе Т.Б. украла новчаник у којем се налазило 1.050 марака и 70 евра.

Исти суд је и почетком новембра осудио Џиндо на психијатријско лијечење, јер је муштерији у фризерском салону украла 4.900 марака.

Судови по правилу утврђују да Џиндо кривична дјела извршава у неурачунљивом стању, па јој изричу мјеру обавезног психијатријског лијечења од клептоманије.

Мјера психијатријског лијечења по посљедњој пресуди треба се провести у Центру за ментално здравље у Сарајеву, гдје је Џиндо и настањена, сазнаје Српскаинфо.

Иначе, Џиндо је због крађа била хапшена у скоро свим градовима у БиХ, али и у сусједним државама. У септембру 2015. године нашла се и на црвеној Интерполовој потјерници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана