Крали зубарску опрему, моторне пиле и мобилне

Горан Обрадовић
Крали зубарску опрему, моторне пиле и мобилне

Бањалука - У акцији "Стил" бањалучка полиција је против Давора Вучичевића (37) из Приједора и Милана Зумбрзуског (55) из Врњачке Бање, поднијела извјештај због сумње на осам тешких крађа у којима су присвојили око 83.000 марака.

Према незваничним информацијама Вучичевић и Зумбрзуски су недоступни полицији, па је Министарство унутрашњих послова РС расписало потјернице за њима.

- Вучичевић се највјероватније крије у једној од земаља у окружењу и требало би ускоро да буде ухапшен и изручен у БиХ - рекао је наш извор.

Осумњичени су у крађе ишли аутомобилима "опел астра" и "голф 3". Након крађе мањи дио украдених предмета су продавали у РС и ФБиХ, док су већи дио аутом превозили до Зворника, гдје су затим чамцем преко ријеке Дрине кријумчарили ствари у Србију.

- Вучичевић и Зумбрзуски су у периоду од 10. фебруара до 2. маја ове године на подручју Бањалуке, Мркоњић Града и Лакташа проваљивали у продавнице, предузећа и стоматолошке ординације и украли већу количину моторних пила, тримера, маказа и другог алата, као и стоматолошки прибор и другу опрему - рекли су у ЦЈБ Бањалука. Они су појаснили да су у поменуте објекте њих двојица проваљивали тако што су уз помоћ алата обијали врата и прозоре, те из унутрашњости крали све што нађу.

- Утврђено је да су осумњичени украдене предмете продавали на подручју РС, ФБиХ и Србије, чиме су стекли корист од 82.813 марака - истакли су у ЦЈБ Бањалука.

Наш извор је појаснио да су њих двојица у два наврата опљачкали бањалучко предузеће "Агромеханика" одакле су украли 25 моторних пила и троје моторних маказа.

- Поред овог они су осумњичени да су из предузећа "Агро-ауто" у Мркоњић Граду однијели моторне пиле, тримере и бушач рупа чиме је власнику причињена штета од око 8.100 марака. Вучичевић и Зумбрзуски су такође провалили и у предузеће рачунарске опреме у Лакташима одакле су украли 15 мобилних, 12 таблета укупне вриједности око 8.400 марака - истакао је наш извор.

Ухапшени се сумњиче да су провалили и у предузеће "Тепић" одакле у украли више моторних пила.

Када су у питању стоматолошке ординације на подручју Бањалуке полиција је прикупила доказе за три пљачке.

- Највећа штета била је у ординацији "Ортходонт" Бањалука из које су украли опрему вриједну 33.000 марака. Затим су опљачкали и ординације "Др Чавић" и "Др Обрадовић" одакле су такође однијели стоматолошку опрему и друге предмете - појаснио је наш извор.*

Приједор

Против Давора Вучичевића и Милана Зумбрзуског и приједорска полиција је почетком септембра поднијела извјештај против њих, такође због крађа. У Приједору су опљачкали пољопривредну апотеку, потом стоматолошку амбуланту "Венера" и приватну кућу у овом граду.

Наш извор је додао да полиција провјерава да ли су њих двојица повезани са још неким неразјашњеним пљачкама на подручју Бањалуке.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана