Крали и на Видовдан

Небојша Томашевић
Крали и на Видовдан

Бањалука - Полиција је ухапсила четири младића јер су у мају и јуну украли "поло", "кеди" и мотоцикл "априлију".

Како сазнајемо ухапшени су Бањалучани Слободан Шкрбић (19) и Радомира Поповића (19), те Бобан Раилића (21) и Александар Вујића (19), обојица из Лакташа.

Према незваничним информацијама "поло" је власништво предузећа "Унион фудс", а "кеди" од фирме "Шкорић транс". Мотоцикл "априлија" је приватно власништво Прњаворчанина.

Вриједност украдених возила процијењена је на 26.500 КМ.

Из ЦЈБ Бањалука је саопштено да су возила пронађена и враћена власницима.

- Осумњичени су испитани и сумњиче се за крађе возила и оштећење туђе ствари. Осумњичени С. Ш. ће бити предат бањалучком Окружном тужилаштву на даље поступање, док ће остали бити пуштени да се бране са слободе - казали су у полицији.

Шкрбић је ухапшен 1. јула, а он и Раилић су поход у крађе започели у ноћи између 22. и 23. маја. Тада су прво украли "поло" из дворишта породичне куће у Хиландарској улици у бањалучком насељу Пријечани. У аутомобилу је власник оставио оригиналан кључ што им је олакшало посао. Након тога Шкрбић и Раилић су се "полом" одвезли у Прњавор гдје су украли мотоцикл "априлију". Током крађе и вожње они су оштетили мотоцикл.

Шкрбић је учествовао и у крађи "кедиа" 28. јуна, на велики православни празник - Видовдан, из круга предузећа "Шкорић транс". У крађи су учествовали и Вујић и Поповић. И овај пут власник возила им је "олакшао" посао јер се у "кедију" налазио оригиналан кључ. Међутим након ове крађе они су откривени и полиција је "кеди" зауставила у бањалучкој улици  Бранка Поповића. Полицајци су успјели да ухапсе Вујића и Поповића, док је Шкрбић успио побјећи и ухапшен је 1. јула.

Шкрбића полиција терети да је учествовао у све три крађе и да је оштетио мотоцикл и према незваничним информацијама сумња се да је он организатор крађа.

Статистика

Према подацима МУП-а РС током прошле године на подручју Српске украдена су 143 аутомобила, а од тог броја на  подручју Бањалуке украдено је 12 возила.

Током прва три мјесеца ове године у Бањалуци је украдено девет аутомобила. Према подацима полиције лопови најчешће краду "голфове двојке и четворке" и "аудије".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана