Kрадљиваци из Лакташа oјадили три фирме за 30.000 марака

Сања Амиџић
Kрадљиваци из Лакташа oјадили три фирме за 30.000 марака

Бањалука - Ђуро Убипарип (32) из Лакташа јуче је предат Окружном тужилаштву Бањалука због сумње да је био на челу трочлане групе која је на подручју Лакташа починила више крађа чиме је причињена материјална штета већа од 30.000 марака.

Са Убипарипом, који је ухапшен у сриједу, 29. јула у оквиру акције "Клијешта", приведени су и саслушани Недељко Свјетлановић (19) и Рујко Милошевић (55) из Лакташа.

Свјетлановићу и Милошевићу полиција ставља на терет да су били саучесници у крађама које су почињене од децембра 2014. до јула 2015. године. Њих двојица су након саслушања пуштени на слободу а полиција ће против њих поднијети извјештај Окружном тужилаштву Бањалука.

Извор близак истрази рекао је да су осумњичени у периоду од априла до јула ове године чинили крађе.  Они су просјекли жичану ограду и из круга предузећа "Агро тренд" у Гламочанима изнијели 20 електромотора, троја врата и коморе за хлађење чиме је том предузећу причињена материјална штета од 20.000 марака.

- Трочлана група терети се и да је и од марта до априла ове године насилно ушла кроз ограду у круг фирме "Агић компани" одакле су  украли 20 алуминијских фелуга за возила и тиме поменуту фирму оштетили више од 2.000 марака - казао је наш извор. 

Убипарип, Свјетлановић и Милошевић осумњичени су и да су од децембра 2014. до јула 2015. године обили и улазна врата предузећа "Синекоп" у Лакташима одакле су изнијели више штампача, електричну рампу, електрокаблове, агрегат за претакање горива, мотор за наводњавање, пумпу за воду те агрегат за точење горива и тако ову фирму ојадили за 8.000 марака.

- Истрагом је утврђено да су поменуте особе у ноћи између 13. и 14. априла ове године у мјесту Јаблан код Лакташа обили једну приватну гаражу одакле су украли мопед "шенке"  вриједан око 600 марака - рекао је наш извор.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су, наводећи њихове иницијале, да су у полицијској истрази, која је трајала више мјесеци, пронађени украдени предмети који ће бити доказни материјал у кривичном поступку.

- Полиција ће наставити даљи рад у циљу расвјетљавања и доказивања кривичних дјела за које се поменуте особе сумњиче и утврђивања тачне материјалне штете која је причињена тешком крађом - казали су у ЦЈБ Бањалука. 

Ђуро Убипарип одраније је познат полицији. Наиме, он је 2011. године ухапшен са Илом Остојићем и још једном особом у Лакташима због сумње да су из предузећа "Змијање" у Трну код Лакташа украли четири скутера и грађевински алат чиме су то предузеће ојадили за 20.000 марака. Убрзо након крађе полиција је код осумњичених у возилу "форд" пронашла два скутера и украдени алат. Трећи скутер пронађен је претресом куће осумњичених у Јаблану. Четврти скутер није пронађен за који се сумња да је продат одмах након крађе.

Рањавање

Ђуро Убипарип повријеђен је прошле године у фебруару када га је у кафићу "Код Француза" у Трну из аутоматске пушке у кољено ранио Драган Чалакић из Јаблана код Лакташа.

Према тадашњим незваничним информацијама, пуцњави је претходио сукоб између двојице познаника због дуга од 40 марка које је Чалакић дуговао Убипарипу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана