Козарац: Претукли власника и опустошили златару

Перо Шпадић
Козарац: Претукли власника и опустошили златару

Приједор - Полиција интензивно трага за разбојницима који су опљачкали златару власника Ахмета Соле, којем су нанијели теже тјелесне повреде у предјелу главе, у уторак у послијеподневним часовима у приједорском насељу Козарац.

Послије пљачке разбојници су побјегли аутомобилом "ауди" у којем их је чекао трећи саучесник и упутили се у правцу Бањалуке. Власник Ахмет Соло није могао да каже колика је вриједност накита који му је украден, а то ће тек касније процијенити.

У полицији јуче нису могли да кажу више детаља о овом разбојништву. Потврђено је да су пљачкаши из радње однијели већу количину злата и 650 марака, те да се за разбојницима интензивно трага.

Пљачка је почињена наочиглед великог броја људи који су се у том тренутку налазили у тржном центру, гдје се налази златара.

Полиција је позвана тек када се све завршило. Према ријечима раднице из друге радње, сви су били изненађени оним што се дешавало усред дана.

Ахмет Соло испричао је да се у тренутку пљачке налазио са сином у другом дијелу златаре.

- Чуо сам да су у радњу упали разбојници. Кренуо сам према продајном дијелу, а сину рекао да остане. Чим сам кренуо, испред себе сам угледао маскираног мушкарца. У руци је држао пиштољ који је био уперен у мене. Лијевом руком сам покушао да склоним пиштољ испред себе. У том покушају пиштољ је опалио у правцу зида. Разбојник ме бацио на под и почео да удара по глави и тијелу псујући ми мајку - рекао је Ахмет Соло.

Он је додао да су разбојници из радње однијели сав златни и сребрни накит. Навео је да је остало тек пола тацне сребрних ланчића.

 

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана