Костајница: Ученица погинула идући по диплому

Горан Обрадовић
Костајница: Ученица погинула идући по диплому

Костајница - Малољетна Ивана Бајић (17) из Костајнице погинула је, а њен очух Дубравко Старчевић (43) и пријатељица Ана Рајковић (17) повријеђени су у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила јуче на путу Костајница - Нови Град у мјесту Мракодол код Костајнице.

До ове трагедије је дошло око 7.40 часова, када је Старчевић изгубио контролу над "опел калибром" те ударио у банкину, потом покушао да смири аутомобил, али је слетио у канал поред пута и преврнуо се.

Бајићева је од задобијених повреда преминула на мјесту несреће, док су Старчевић и Рајковићева превезени у приједорску болницу.

- Рајковићевој је помоћ указана у приједорској болници, гдје је задржана на лијечењу и налази се ван животне опасности. Старчевић је послије прегледа у болници пуштен на кућно лијечење - рекао је извор близак истрази.

Мјештани села Мракодол, гдје се догодила ова тешка несрећа, причају да су у шоку и да још не могу да вјерују да се то догодило.

- Познајем Старчевића одраније и ријеч је о добром човјеку. Чула сам да су у сриједу ујутро кренули из Костајнице у Нови Град да би Ивана и Ана подигле дипломе у школи за завршен трећи разред Гимназије "Петар Кочић". Не знам како се десила несрећа, јер је ријеч о равном дијелу пута - рекла је једна мјештанка.

Она је додала да комшије причају да је највјероватније испред возила истрчала нека животиња и да је возач покушао да је избјегне.

- Тада је изгубио контролу над возилом, те слетио са пута и преврнуо се - рекла је поменута мјештанка.

У Окружном тужилаштву Бањалука су рекли да је увиђај послије несреће обавио дежурни тужилац Синиша Марковић, заједно са саобраћајном полицијом из Приједора.

- Тужилац је наложио да се обаве сва потребна вјештачења, да би било утврђено како је дошло до несреће, као и обдукција тијела настрадале - саопштено је из Тужилаштва.

Најбоље пријатељице

У Гимназији у Новом Граду рекли су да су били шокирани овом информацијом.

Навели су да су Ивана Бајић и Ана Рајковић биле најбоље пријатељице и међу најбољим ученицима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана