Комшију умало убио сјекиром због свађе око свиња

Невена Бунић
Комшију умало убио сјекиром због свађе око свиња

Бањалука - Томислав Ћопић (73) тешко је повријеђен након што га је комшија Мирко Ћопић (66) напао и ударио сјекиром у Горњем Первану код Бањалуке.

Све се десило на Велики петак у послијеподневним часовима, када је Мирко пустио своје свиње да слободно шетају, па су животиње ушле и на Томиславово имање и почеле да праве штету на усјевима.

Када је видио шта животиње раде, старији Ћопић је отишао  до међе и позвао комшију да врати свиње. Умјесто разговора избила је расправа а потом и жестока свађа.

Видно изнервирани Мирко је узео сјекиру и почео да удара Томислава.

Родбина несрећног старца испричала је да је том приликом задобио тешке повреде главе, отворене ране на врату и рамену, прелом четири ребара и ишчашење кука.

Према ономе што смо сазнали на лицу мјеста у Горњем Первану, Мирко је послије пребијања комшије отишао у кућу као да се ништа није десило. Повријеђени старац је некако успио да телефоном позове сина Недељка, а убрзо је стигла и полиција која је ухапсила насилника.

- Био сам шокиран када сам видио оца. Крв му је липтала из  рамена, из велике ране код уха.  Било је видљиво да је сав поломљен а касније су му утврђени лом ребара и ишчашење кука. Мирко га је ногама свега изгазио. Не знам како је отац уопште успио да хода. Ово је страшно - казао је Недељко Ћопић.

Додао је да годинама цијело село има проблема са Мирком и да је полиција више пута долазила да интервенише због њега.

- Он не живи на селу већ повремено долази да храни животиње, за разлику од мог оца који сам живи на свом имању и такође храни животиње. Мирко са својим свињама прави проблеме који униште све што мјештани засију, а од раније је познат по насилном понашању. Једном је један од комшија је пустио псе на његове свиње које су правиле неред на његовом посједу и послије тога се неко вријеме смирио, али не задуго - испричао је Недељко и додао да није његов отац и Мирко нису у роду.

У полицији су рекли да раде на утврђивању свих околности у овом случају.

- Ухапшени М. Ћ. је осумњичен за наношење тјелесних повреда. О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва - рекла је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

Комшије Ћопића су потврдиле да су Ћопићи годинама у сукобу.

- Страшно је то што се десило. Да старији човјек сјекиром нападне комшију. Није ми јасно што је ово требало Мирку, пошто је имућан - казао је један од мјештана Горњег Первана.

Покушали смо јуче да дођемо и до Мирка Ћопића како бисмо чули и његову причу о сукобу али нам није пошло за руком.

Повреде

Повријеђени Томислав је збринут у Универзитетско-клиничком центру РС у Бањалуци (УКЦ)

- Пацијент Т. Ћ. (73) примљен је са контузијом главе, грудног коша, лијевог кука и лијеве руке. Он је одмах по пријему збринут и тренутно је стабилног здравственог стања - рекли су у УКЦ-у и додали да је повријеђени јуче пуштен на кућно лијечење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана