Компјутерском преваром са рачуна скинули скоро 3.000 КМ

СРНА
Компјутерском преваром са рачуна скинули скоро 3.000 КМ

БАЊАЛУКА- Припадници Полицијске управе Бањалука предузимају потребне мјере с циљем идентификовања лица која су у претходних неколико дана компјутерском преваром са рачуна оштећеног скинула 2.695 КМ.

Непознато лице или више њих је путем интернет странице за куповину и потражњу нових и половних ствари контактирало оштећено лице, а након што су се договорили око куповине, путем лажне странице брзе поште, тражило од оштећеног да унесе податке банковне картице, након чега су са рачуна извршене три трансакције и скинут новац, саопштено је из бањалучке полиције.

Из Полицијске управе Бањалука су појаснили да је преваре могуће препознати по томе што се "купци" јављају изван платформи страница за купопродају, шаљући им линк, који би требао да је линк за приступ курирској служби, с циљем преузимања уплате и слања артикла од стране продавца.

"У том линку се од грађана тражи да, између осталог, унесу и број банковне картице, ЦВВ или ЦВЦ код, као и период важења картице", нагласили су из Полицијске управе.

Полицијска управа Бањалука апелује да грађани приликом куповине или продаје путем интернета не насједају на овакве видове превара, те да ни у ком случају не откривају напријед наведене податке другим лицима уколико платформе за купопродају не предвиђају онлајн плаћање.

Наглашавају да уколико неко од грађана посумња да су жртва преваре, неопходно је да што прије контактирају банку, како би се извршило блокирање картице, те да о свему обавијесте најближу полицијску станицу.

Више информација грађани могу добити и на интернет страници Одјељења Министарства унутрашњих послова Републике Српске за високотехнолошки криминалитет /хттпс://муп.владарс.нет/индеx.пхп?вијест=втк/, посредством које могу да пријаве овакве или сличне преваре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана