Код Мостара погинуо брачни пар из Стоца

Небојша Томашевић
Код Мостара погинуо брачни пар из Стоца

Мостар - Супружници Зијо (60) и Саја Вукичевић (59) из Стоца су погинули док су три особе из Црне Горе повријеђене у судару "форд фокуса" и "сеата".

Несрећа се десила у петак у 11.50 часова у мјесту Квањ код Мостара, а погинули су били у "форду". У овој несрећи су повријеђени возач "сеата" регистарских ознака Црне Горе Радомир. С. (30), његов сувозач Милош М. (29) и путник Таша М. (29). Они су превезени у болницу у Мостару.

Како сазнајемо, Таша је задобила повреде опасне по живот, а возач "сеата" пуштен је на кућно лијечење, док степен повреда Милоша није саопштен.

Супружници Вукичевић су од задобијених повреда преминули на мјесту несреће. Њихова тијела из смрсканог "форда" извукли су припадници Професионалне ватрогасне бригаде Мостар који су специјалним алатом сјекли лим на возилу.

Према првим резултатима истраге, несрећа се навјероватније догодила усљед неприлагођене брзине.

Тужилац тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона  Маја Чишић казала је да се брачни пар "фордом" кретао из правца Стоца према Мостару, док је "сеат" долазио из супротног правца. Она није могла рећи како је дошло до несреће, што ће, како каже, бити утврђено истрагом и вјештачењем трагова.

Увиђају је присуствовао и судски вјештак саобраћајне струке Рамиз Тиро који је истакао да све указује да је до судара дошло на лијевој коловозној траци гледајући из правца Стоца. - Пут је на томе дијелу веома клизав и узрок несреће је, навјероватније, неприлагођена брзина условима пута. То тренутно могу да кажем - казао је Тиро.

Због ове саобраћајне несреће неколико часова током увиђаја био је обустављен саобраћај на путу Мостар - Столац. На путу је остало много дијелова аутомобила, уља и стакла, па су мостарски ватрогасци морали да перу коловоз.

Ово је само једна у низу тешких саобраћајних несрећа у посљедње вријеме у БиХ. Сличан случај десио се почетком септембра код Зворника. Тада су у судару "шкоде" и камиона погинули супружници Ђорђије и Нина Петровић из Београда, а њихова четворогодишња кћерка тешко је повријеђена.

Брза вожња

Рамиз Тиро је казао да је главни узрок већине саобраћајних несрећа брза вожња.

- У циљу смањења тешких несрећа као што је ова полиција треба да пооштри контролу саобраћаја и да користи возила пресретаче који нису обиљежени. Познато је да возачи када виде полицајце смање брзину, али чим их прођу, поновно настављају с брзом вожњом - рекао је Тиро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана