Ко је лажна инспекторка из Бањалуке?

ГС
Ко је лажна инспекторка из Бањалуке?

Агенција за истраге и заштиту (СИПА) БиХ открила је у протеклом периоду да се једна Бањалучанка у институцијама БиХ представљала као њихов колега.

Извор Српскаинфо открива да се ради о Марији Б. из Бањалуке.

– У почетку смо сви повјеровали у њену причу, јер је имала озбиљан наступ. Понудила је своју стручну помоћ као истражилац СИПА и никоме није падало на памет да посумња у њене квалификације, али то говори и о нашој наивности – признаје поменути извор, близак Министарству безбједности БиХ.

Он додаје како је прича о лажној инспекторки кренула из Службе за послове са странцима у Бањалуци, гдје је Марија Б. наводно редовно долазила.

Колико је лажна инспекторка била увјерљива и истрајна у својој причи говори податак да је пуне четири године “радила” и да се чак и данас представља као истражилац СИПА.

Ова Агенција је јуче саопштила да је против осумњичене достављен извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука због кривичног дјела лажно представљање.

– Приликом предузимања мјера и радњи из надлежности Агенције, прикупљени су докази да се пријављена женска особа током фебруара 2024. године службеним лицима у јавним органима на подручју Бањалуке представљала као овлаштено службено лице Агенције у намјери погодовања трећим лицима у вези са поступцима које воде ти јавни органи – навели су из СИПА.

Такође, прикупљена су и сазнања да се пријављена женска особа у посљедње четири године на подручју Бањалуке за сада неутврђеном броју лица из свога ближег и даљег окружења из тренутно неутврђених разлога представљала као овлаштено службено лице Агенције, као и овлаштено службено лице Министарства унутрашњих послова Републике Српске те да наведене радње и даље чини.

Уколико се докаже кривица Бањалучанки Марији Б. пријети до 12 мјесеци затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана