Ко је бјегунац из Француске који је откривен у Бањалуци: Трговао оружјем и величао Хитлера

ГС
Ко је бјегунац из Француске који је откривен у Бањалуци: Трговао оружјем и величао Хитлера

БАЊАЛУКА - Држављанин Француске Alexis Hugues Fernand Jacques Issaurat ухапшен је у Бањалуци на основу потјернице коју је за њим расписао Интерпол у Паризу, сазнаје Уна.

Портал наводи да Issaurata потражуju због вођења кривичног поступка у вези са посједовањем и трговином оружјем и муницијом у Француској, а довођен је у везу и са одређеним терористичким активностима.

-У сарадњи са Управом за борбу против тероризма и ектремизма полицијски службеници Полицијске управе Бањалука дошли су до сазнања о евентуалном мјесту боравка А.И.Х.Ф.Ј., држављанина Француске, за којим је расписана међународна потјерница од стране Интерпола Париз. Након проналаска и утврђивања идентитета осумњичени је ухапшен – саоптила је јутрос ПУ Бањалука.

Додају да је о свему обавијештен Суд БиХ и Issaurat је спроведен у Сарајево гдје ће током дана бити одржано рочиште ради даљег поступка екстрадиције.

Како сазнаје Уна, он је користио више имена због чега је полиција имала тежак задатак да преко Интерпола потврди његов идентитет. У појединим документима користио је име Alexis Issaurt, а у другим Franck Saron.

О њему су извјештавали медији у Француској, Словачкој, Италији и Мађарској гдје је у неколико наврата хапшен. Више пута осуђиван је због посједовања оружја. У медијима се наводило да се истицао по расистичким и хомофобним ставовима које је износио на интернету. Додају и да по тијелу има више тетоважа којима се величају нацисти и Адолф Хитлер.

Између осталог на рукама има истетовиран број "88" (осмо слово енглеског алфабета Х, што значи "Heil Hitler), знак Треће СС дивизије, а на нози свастику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана