Кнежевић пуцао на бившег затворског друга због туче

Небојша Томашевић
Кнежевић пуцао на бившег затворског друга због туче

Требиње - Драган Кнежевић из Требиња ухапшен је због сумње да је прошлог викенда покушао да убије суграђанина, бившег полицајца и осуђиваног шверцера дроге Дарка Гуровића.

Заједно с Кнежевићем ухапшен је и Петар Спаић, којег полиција сумњичи да је помогао осумњиченом у скривању и прикривању кривичног дјела. Обојица су ухапшени у једном стану у Требињу. 

Ово је потврђено и на конференцији за новинаре Полицијске управе Требиње наводећи иницијале осумњичених.

Начелник требињске полиције Жарко Лакета, наводећи иницијале, казао је да су мотив овог обрачуна највјероватније раније нерашчишћени рачуни између осумњиченог и жртве.

- Током истраге Д. К. се бранио ћутањем. Међутим, располажемо информацијама да су се он и Д. Г. сукобили чак и у ноћи покушаја убиства. Такође располажемо подацима које ћемо, вјерујем, потврдити, да су они имали сукоб испред зграде у којој станује Д. Г. - казао је начелник ПУ Требиње Жарко Лакета.

Додао је да П. С. није одраније познат полицији по кривичним дјелима, док Д. К. има полицијски досије.

Полиција је након хапшења осумњичених претресла и стан у којем су они затечени. Није саопштено да ли је и шта ту пронађено и заплијењено.

Према незваничним информацијама, Гуровић и Кнежевић су се прије неког времена потукли у једном кафићу и од тада су на "ратној нози". Они су иначе заједно били у истом затвору на издржавању казне. Прије хапшења осумњичени Кнежевић је преко свог адвоката најављивао предају, али је полиција била бржа.

Кнежевић је на Гуровића пуцао из пиштоља у ноћи између 9. и 10. јуна испред зграде у Херцегновској улици у Требињу. На њега је испалио више хитаца, али га ниједан није погодио. Након пуцњаве је успио да побјегне. Кнежевић је кобне вечери наводно организовао сачекушу за Гуровића у близини његовог стана.

Гуровића је до зграде довезао пријатељ око три ујутро. Чим је изашао из возила, на њега је запуцао Кнежевић. Неколико хитаца завршило је у "голфу" и "фијату" који су били у близини паркирани, а Гуровић је остао неповријеђен.

Бивши припадник полиције у Требињу Дарко Гуровић иза себе има подебљи криминални досије. Он је почетком године изашао из затвора након што је одлежао казну од четири и по године због више кривичних дјела. У сукоб са законом дошао је 2009. године због наркотика, након чега је суспендован, а послије и удаљен из полиције.

Гуровић је у Суду БиХ осуђен на годину и по затвора због међународног шверца дроге. Он је био члан организоване криминалне групе која је шверцовала хероин и марихуану из Црне Горе у БиХ, те даље у Хрватску током 2009. и 2010. године. Због овог случаја било је ухапшено око 40 особа, а током хапшења је пронађено 70 килограма сканка, два килограма хероина, 1,5 килограма спида, те неколико пиштоља. Гуровић је привођен и 2011. у акцији кодног назива "Гром", такође због шверца дроге, а тада је код њега пронађено девет паковања сканка.

И Драган Кнежевић иза себе има подебљи криминални досије, у којем је набројано 11 кривичних дјела. Такође је осуђиван, а у затвору је провео двије године и два мјесеца.

Испитивање

У полицији сазнајемо да ће осумњичени Драган Кнежевић након испитивања бити предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва Требиње, а поступајући тужилац одлучиће о даљем поступку против Петра Спаића. 

До закључења овог броја "Гласа Српске" осумњичени нису били предати тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана