Кекићу повећана казна на три године затвора због ратовања у Сирији

klix.ba
Кекићу повећана казна на три године затвора због ратовања у Сирији

Сарајево - Тужилаштво БиХ је запримило одлуку трећестепеног вијећа Суда БиХ, којом је оптуженом Осману Абдулазизу Кекићу потврђена осуђујућа пресуда и пооштрена изречена казна затвора.

Тужилаштво БиХ је задовољно правоснажном пресудом Осману Абдулазизу Кекићу од три године затвора. Овом осуђујућом пресудом казна је повећана за једну годину затвора.

"Тужилаштво БиХ је задвољно осуђујућом пресудом те истичемо да је до данас за протузаконито формирање или придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама, Тужилаштво БиХ оптужило 24 особе те да није било ослобађајућих пресуда за ова кривична дјела и сви оптужени су проглашени кривим", саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужени Кекић је у првостепеном поступку био ослобођен оптужби, да би другостепено вијеће, након проведеног поступка, оптуженог крајем прошле године прогласило кривим и осудило на затворску казну у трајању од двије године.

Трећестепено вијеће је након проведеног поступка потврдило осуђујућу пресуду те преиначило одлуку о казни и изрекло казну од три године затвора.

Оптужени Осман Абудулазиз Кекић процесуиран је због кривичног дјела протузаконитог формирања и придруживања страним паравојним или параполицијским формацијама, из члана 162б Кривичног закона БиХ, а у вези с одласком на страна ратишта Сирије и Ирака и придруживање структурама тзв. ИСИЛ-а који је Савијет сигурности УН-а прогласио терористичком организацијом.

Тужилаштво БиХ заједно с партнерским полицијским и сигурносним агенцијама интензивно проводи активности на откривању и процесуирању кривичних дјела повезаних с тероризмом, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана