Кћеркицу бацила у бунар па скочила за њом?

nezavisne.com
Кћеркицу бацила у бунар па скочила за њом?

Мостар - Тромјесечна дјевојчица утопила се данас у бунару, такозваној чатрњи, у мостарском насељу Потоци, а њену тридесетједногодишњу мајку С.Г. укућани су успјели извући из воде и тако спасити.

“Независним” је потврђено да досадашња истрага указује да је мајка бебу бацила у бунар, а затим и сама скочила у воду.

“Постоји сумња да је у овом случају почињено убиство и покушај самоубиства”, рекла је за “Независне” Мирјана Ђерић, дежурни тужилац Херцеговачко-неретванског кантона.

По њеним ријечима, мајка, која је из бунара спасена, тренутно је хоспитализована, а у наставку истраге слиједе вјештачења, што представља тек један сегмент истраге, која је у току.

“Независне” незванично сазнају да би обдукција тијела бебе требало да буде обављена тек сутра, јер обдуцент долази из Сарајева, а није у могућности да стигне раније због Бајрама.

Извори блиски истрази потврдили су нам да су им укућани казали да тридесетједногодишња С.Г. има одређених психичких проблема и да је баш данас ујутру, када се трагедија и десила, требало да иде на преглед код љекара.

Спасена је пошто су јој руке вириле из бунара, што су видјели њени укућани, па су успјели да је извуку. За бебу спаса није било.

Након извлачења и указивања прве помоћи, С.Г. је превезена у мостарску болницу “Др Сафет Мујић”, гдје је задржана. Незванично, стабилног је здравственог стања, али је у великом психичком шоку. Детаљи из истраге засад нису опширни.

“Истрага засад показује да је мајка ујутру из куће изашла напоље с бебом. Укућани су затим чули врисак и када су погледали кроз прозор, примијетили су С.Г. код бунара, те одмах истрчали. Она је до тада већ била у води, али су јој руке вириле па су је успјели извући. Нажалост, беба је потонула и није јој било спаса”, кажу извори упућени у истрагу.

Бунар у којем се дјевојчица утопила има камени поклопац, који је доста тежак, али је помјерен.

“Потребно је истражити да ли је жена помјерила тај поклопац с намјером да убије себе и бебу или је он био отворен”, кажу извори из истраге.

Незванично сазнајемо да С.Г. има још једно дијете, старо четири године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана