Каран: Срце младића је дословно разорено

Nezavisne.com
Каран: Срце младића је дословно разорено

Требиње - Познати српски кик-боксер из Требиња Марко Ђерић (24), на кога је за сада непознато лице пуцало из сачекуше испред стамбене зграде у Полицама, у којој је живио, страдао је од једног јединог метка, који га је погодио с леђа и устријелио у срце.

Ово је показао налаз обдукције коју је у Служби за патологију требињске Болнице синоћ у касним вечерњим часовима окончао бањалучки форензичар др Жељко Каран.

"Он је страдао од пројектила испаљеног из ручног ватреног оружја. У конкретном случају ради се о аутоматском оружју, при чему је задобио само једну једину прострелну рану, гдје се улазни отвор налази на леђима, а излазни је сприједа", казао је Каран.

Он је прецизирао да је, на својој путањи, смртоносни пројектил прошао кроз срце, па је и непосредни узрок смрти очигледан.

"Срце младића је дословно разорено и то је апсолутно смртоносна повреда коју никад нико у историји није преживио", додаје Каран.

Деветнаестогодишњак осумњичен за убиство Ђерића

Деветнаестогодишњи младић чији су иницијали Р.А. из Требиња осумњичен је за убиство суграђанина Марка Ђерића /24/, потврђено је у Окружном тужилаштву Требиње.

Службеник за односе с јавношћу овог тужилаштва Срђан Вукановић рекао је новинарима да је Центар јавне безбједности /ЦЈБ/ Требиње доставио извјештај  против лица Р.А. о почињеном кривичном дјелу тешко убиство.

"Ово лице се сумњичи да је у раним јутрњим часовима, око 3.20, испалио више хитаца у правцу Марка Ђерића, који је задобио једну прострелну рану и преминуо на лицу мјеста", додао је Вукановић.

Према његовим ријечима, осумњичени ће у току дана бити саслушан у Тужилаштву након чега ће поступајући тужилац одлучити да ли ће ставити приједлог за одређивање мјере једномјесечног притвора.

Вукановић је додао да је у току рад на расвјетљавању кривичног дјела и да ће, уколико буде још осумњичених лица, допуна извјештаја бити достављена Тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана