Кантонални суд одредио притвор Дамиру Мехићу

Srna
Foto: Ilustracija

ТУЗЛА - Кантонални суд у Тузли одредио је деветомјесечни притвор Дамиру Мехићу, саопштено је данас из ове правосудне установе.

Дамир Мехић звани Биби, првостепеном пресудом Кантоналног суда у Тузли осуђен за кривична дјела убиство и покушај убиства, учествовање у групи људи која почини кривично дјело, те недозвољено држање оружја или експлозивних материја, изручен је БиХ из Србије, а на основу међународне потјернице расписане 10. маја 2023. године.

Кантонални суд у Тузли 14. фебруара 2023. године Мехићу је изрекао јединствену казну затвора у трајању од 17 година и пет мјесеци за убиство почињено 2013. године у центру Тузле. Ријеч је о сукобу у којем је убијен Емир Џинић, а теже повријеђени браћа Амир и Наил Хоџић.

Након убиства, Мехић је био у бјекству скоро пет година, а ухапшен је у јануару 2018. године на Јахорини.

Након двије године проведене у притвору, пуштен је на слободу уз мјере забране. Судски процес је окончан осуђујућом пресудом те му је одређен притвор у трајању од девет мјесеци. Мехић је поново био у бјекству, па је за њим расписана потјерница.

Ухапшен је 12. августа 2023. године на београдском аеродрому "Никола Тесла" при покушају уласка у Србију на основу фалсификованих личних докумената, након чега је утврђено да се ради о оптуженој особи коју потражује БиХ.

Истом првостепеном пресудом због кривичних дјела убиство и учествовање у групи људи која почини кривично дјело, изречене су јединствене казне затвора Амиру Лисичићу у трајању од 16 година и шест мјесеци и Амиру Мехићу 11 година и шест мјесеци.

За учествовање у групи људи која почини кривично дјело Мерседу Механовићу изречена је казна затвора у трајању од шест мјесеци, а Денису Рахмановићу у трајању од једне године, наводи се у саопштењу Кантоналног суда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана