Камионом оштетио сигнализацију на пружном прелазу у Врбањи (ВИДЕО)

ГС
Камионом оштетио сигнализацију на пружном прелазу у Врбањи (ВИДЕО)

Још један ванредни догађај десио се јуче 29.02.2024. године на путном прелазу Врбања, када је не поштујући активирану свјетлосну, као и друмску сигнализацију, возач камиона угрозио како сопствену безбједност, тако и безбједност одвијања друмског и жељезничког саобраћаја.

Возач камиона прешао је преко путног прелаза упркос активираном светлосном сигналу који је најављивао пролазак воза и при томе ударио и поломио полубраник.

Жељезнице Републике Српске настоје и успијевају да у што краћем временском року санирају, поправе и замене сваки, намерно или не, поломљен и уништен полубраник или било који дио електронског уређаја осигурања, и у те сврхе улажу значајна финансијска средства.

Жељезнице Републике Српске апелују на све учеснике у саобраћају и подсећају на обавезу поштовања саобраћајних прописа и одговорно понашање приликом преласка преко пруге, чиме ће се избећи али и смањити број незгода и удеса на путним прелазима, који могу имати трагичне посљедице за све учеснике у саобраћају", саопштено је из ЖРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана