Камере снимиле пропали покушаj пљачке у Градишци VIDEO

Г.С.
Камере снимиле пропали покушаj пљачке у Градишци VIDEO

ГРАДИШКА - У градишком селу Ламинци, синоћ је спријечен покушај разбојништва.

Наиме, маскирани разбојник иницијала А.Ј. је око 20.45 часова уз пријетњу металном шипком покушао отуђити новац из једне бензинске пумпе.

У томе га је спријечио храбри радник, Данко Будић.

Овај Градишчанин, за АТВ каже да је одмах препознао о коме је ријеч.

- Све се догодило јуче око 20.45 часова на бензинској пумпи у Ламинцима. Док сам приводио смјену крају, на врата је ушао маскирани разбојник. На глави је имао фантомку, док је у руци држао металну шипку. Чим је ушао, рекао је "дај паре, требају ми за мајчину операцију, знам гдје стоји новац". Међутим, по тренерци, по грађи, гласу и због тога што му је фантомка спала, ја сам препознао ко је. Ријеч је о нашем бившем раднику, радио је на нашој пумпи у мјесту Брестовчина. Ријеч је о Амару Јусуфовићу. Препознао сам га и рекао му "какве паре Амаре, шта је са тобом, да ли си пијан". Још сам му рекао да не може добити паре, али он није одустајао и стално је тражио новац. Затим сам одлучио да из касе извадим 50 КМ, како бих му пришао и савладао га. Потом му говорим узми новац, на шта он мени одговара "није то све, има још новца". Ја како прилазим њему он излази уназад на врата. У том тренутку, ударам га вратам по прстима, а затим и два пута у главу, исто вратима. Након тога, наилази аутомобил да точи гориво, а разбојник се даје у бијег - прича Будић за АТВ.

Како даље наводи храбри пумпаџија, полицији је одмах рекао о коме се ради.

- Рекао сам ко је разбојник и да сам га препознао по одјећи и физиономији - закључио је Будић.

О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се предузму све мјере и радње на документовању предмета, те да се у редовној процедури против лица А.Ј. поднесе извјештај за почињено кривично дјело.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана