Како је спријечено убиство Луке Бојовића

ГС
Како је спријечено убиство Луке Бојовића

БЕОГРАД - Послије вишемјесечног оперативног рада и прикупљања доказа у центру Београда, на Врачару, данас је спријечено убиство Луке Бојовића.

Како извор Курира открива, мета ове криминалне групе, наводно је требало да буде и Радомир Бобан Баћовић.

Подсјетимо, Министарство унутрашњих послова у Београду данас је саопштило да су ухапшени чланови криминалне групе због сумње а су починили кривична дјела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, као и вршења припремних радњи у циљу извршења кривичног дјела тешко убиство.

"Полиција је данас на Врачару приликом хапшења једног члана криминалне групе који је био маскиран пронашла пиштољ са метком у цеви и спремним за употребу", саопштено је данас.

О хапшењу се огласило и Више јавно тужилаштво у Београду, које је саопштило да су лисице стављене укупно петорици осумњичених.

"Ухапшени су Никола П., Богдан П., Филип К., Саша К. и Милан И. Четворица се терете за припрему тешког убиства и недозвољено држање оружја и експлозивних направа, док се Милан И. сумњичи за трговину дрогом", наведено је из тужилаштва.

Како Курир незванично сазнаје, у вишемјесечни оперативни рад и надзор над припадницима криминалне групе која је припремала извршење најтежих кривичних дјела у Београду биле су укључене све службе безбједности Србије.

Из МУП-а је потрврђено да су у току претреси на више локације и хапшење осумњичених на територији Београда, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, у које ће бити приведени.

Извор Курира упућен у истрагу наводи и да су током неколико претходних мјесеци прикупљани докази о криминалним радњама припадника групе, за коју се сумња да је била дио екипе одбјеглог Николе Вушовића, званог Џони са Врачара.

"За Вушовићем је раније расписана потерница и он је у бекству", подсјећа саговорник београдског портала.

Подсјетимо, очевици су за Курир испричали да су мушкарца који је данас насред улице ухапшен са пиштољем виђали и раније у околним улицама.

"Сумња се да је он месецима опсервирао улицу и тражио погодно место и тренутак да пуца и убије", додаје саговорник Курира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана