Јошавка код Челинца: Изгорјела кућа вриједна 300.000 КМ

Горан Обрадовић
Јошавка код Челинца: Изгорјела кућа вриједна 300.000 КМ

Челинац - Ватрена стихија у потпуности је прогутала кућу Васкрсије Шикањића у Јошавци код Челинца и причинила му штету већу од 300.000 марака.

Пожар је избио у недјељу око 21.30 часова. У пожару није било повријеђених, а угасили су га ватрогасци, који нису успјели да спасу објекат. За мање од једног сата ватрена стихија је прогутала кућу до темеља, а једино камин и димњак су остали цијели. Према незваничним информацијама, пожар су највјероватније изазвале неисправне електроинсталације.

Мјештани Јошавке причају да је Шикањићева кућа била најљепша на овом подручју.

- Око 21.30 часова у селу је нестало струје. Када сам погледао кроз прозор видио сам да нешто гори. Пламен се издизао и до десет метара у ваздух. Нисам одмах схватио да Шикањићева кућа гори, јер је удаљена више од два километра од моје куће. Када сам дошао до његове куће нисам могао вјеровати да је све тако брзо изгорјело - рекао је један од мјештана Јошавке.

Он је додао да је кућа изгледала као из бајке и да су Васкрсија и његова супруга огроман новац уложили у кућу.

- Све најскупље и најквалитетније су куповали и улагали у њу. Док су је правили ником нису остали дужни, чак су плаћали и више него што су мајстори тражили. У кући се налазио најскупљи и најсавременији намјештај, све се отварало уз помоћ даљинског - истакао је наш саговорник.

Према његовим ријечима, Шикањић живи у Швајцарској и у пензији је, а сваки празник користили су да дођу у Јошавку на одмор.

Један од рођака Шикањића испричао је да су пожар највјероватније изазвале неисправне електроинсталације.

- Чуо сам да му је на једном мјесту пукао цријеп, да је кућа прокишњавала и да се вода сливала директно у лустер. Највјероватније да је управо лустер изазвао пожар - појаснио је рођак Шикањића и додао да нико није имао разлога да подметне пожар у овом објекту, јер су власници веома поштени људи који су свима помагали.

Он је додао да је прије неколико година кућа опљачкана иако је имала аларм који се тада упалио, али су лопови успјели побјећи са неким стварима.

- Пожар је веома погодио Васкрсију и његову супругу, јер сваке године су овдје проводили одмор и велики новац су уложили у кућу, а нису је осигурали. Највјероватније да ће је поново реновирати, али сумњам да ће опет уложити толики новац у њу - рекао је поменути рођак.

Несрећа и пензија

Пријатељи Васкрсије Шикањића испричали су да је он прије око пет година имао тешку саобраћајну несрећу у Швајцарској и да је од тада у пензији.

- Неки човјек је аутопутем возио у супротном правцу и полиција није успјела да га заустави и директно је ударио у Шикањића. Возач тог аутомобила је погинуо, а Васкрсија је задобио тешке повреде, али је успио у потпуности да се опорави. Радио је у фармацеутској индустрији и послије несреће су га пензионисали - испричао је један од пријатеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана