Ухапшени због напада на Србе у Сарајеву предати Тужилаштву

Н.Т.
Ухапшени због напада на Србе у Сарајеву предати Тужилаштву

САРАЈЕВО – Лица ухапшена због напада на родитеље дјеце из Србије која су учествовала на међународном фудбалском турниру у Сарајеву предато је у даљу надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево.

Сарајевска полиција ухапсила је још шест особа за напада на родитеље и дјецу из Београда  испред хотела на  Илиџи,током одржавања интернационалног турнира за дјечаке у малом фудбалу.

Како је саопштено из МУП-а Кантона Сарајеву ухапшени су А. Х. (21), Б. О. (21), Е. Б. (20), Б. Х. (22), М. П. (22) и С. К. (21) сви из Сарајева које терете за насилничко понашање.

- Лица лишена слободе ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предата у даљу надлежност Кантоналном тужилаштву у законском року – наводи се у саопштењу.

Раније због овог напада полиција ухапсила Е. Б. (20), А.Т. (27), Х.Д. (28) и Е.Х. (23) из Сарајева који би вечерас требало да буду предати у надлежност Кантоналног тужилаштва.

Група родитеља младих фудбалера Фудбалског клуба “Звездара” из Београда који учествују на међународном турниру нападнута је у јуче. Током одржавања турнира група дјечака из Сплита је скандирала „Убији Србина”.

Родитељи младих фудбалера  ФК „Звездара из Београда прво су нападнути у холу хотела.

- У једном тренутку родитељи ФК Звездара су имали заставу. Нисмо имали никакву намеру било кога да провоцирамо. Изненада, једна група је ушла и напала нас сузавцем и хтели су да нам отму заставу - испричао је један од родитеља младих фудбалера ФК Звездара, пренијели су медији.

Како је рекао, они су кренули за њима али напољу их је дочекала још већа група која је била маскирана, а имали су бакље и ножеве. Није искљчено да су хулигани унапред смислили тактику како би Србе измамили из хотела. Тада су их поново напали, а једног родитеља су ранили ножем.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево Мирза Хаџиабдић раније рекао да је дјело за које су ухапшени оквалификовано као насилничко  понашање, док је за скандирање “Убиј Србина!” рекао да ће бити третирано као посебно дјело.-То је посебно дјело. То су два различита догађаја, а полицијски службеници раде све на расвјетљавању оба дјела- рекао је Хаџиабдић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана