Још један члан аутомафије осуђен за крађу и изнуду: Пуки с Пала осуђен на двије године

ГС
Још један члан аутомафије осуђен за крађу и изнуду: Пуки с Пала осуђен на двије године

САРАЈЕВО - Пуниша Пурковић, звани Пуки, са Пала осуђен је на двије године и два мјесеца затворске казне због више кривичних дјела, те ће морати да уплати и 32.000 марака.

Суд БиХ је јуче у предмету “Пуниша Пурковић” након разматрања споразума о признању кривице, донио пресуду којом је Пурковић проглашен кривим за кривично дјело организирани криминал, у вези са изнудом и прањем новца, пише Кликс.

На основу законских прописа од Пурковића ће бити одузета противправно стечена имовинска корист у износу од 12.000 КМ, који је оптужени дужан уплатити у року од три мјесеца. Пруковић је, између осталог, проглашен кривим што је, постао припадник групе за организовани криминал, која је ради континуираног стицања материјалне користи организована с циљем крађе скупоцјених возила или оних чија је потражња на тржишту повећана.

Такође, проглашен је кривим и за изнуђивање новца за поврат возила њиховим власницима, растављања украдених возила у дијелове, а потом продаје дијелова, све с намјером прикривања кривичног дјела, извршиоца, поријекла предмета и њихових правих власника, те кријумчарења и продаје украдених возила на територији Србије, Хрватске и Црне Горе.

Пурковић је такође, након што су други припадници групе у више наврата крали возила од власника возила изнуђивао новац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана