Јекића терете за учешће у ликвидацији Ћулума

Небојша Томашевић
Јекића терете за учешће у ликвидацији Ћулума

БАЊАЛУКА - Дарио Јекић (35) из Добоја, осумњичен у предмету "Сториџ 2" који се предао Тужилаштву БиХ осумњичен је за учешће у убиству Славише Ћулума, потврђено је "Гласу Српске".

Према незваничним информацијама он је још са једним лицем учествовао у овом злочину, а наводно постоји и његова фотографија начињена на лицу мјеста убиства док је чекао у засједи.

Јекића терете и за шверц већих количина наркотика, а он је дуже времена био недоступан правосуђу БиХ и потраживан је путем међународне потјернице.

-Јекић је осумњичен је за организовани  криминал, учествовање  у тешком убиству, као и неовлаштени промет великих количина дрога. Под истрагом у предмету кодног назива "Сториџ", који је повезан са Скај и Аном апликацијама - саопштило је Тужилаштво БиХ

Јекић је у децембру прошле избјегао хапшење у акција "Сториџ" у којој је тада ухапшено 19 особа. Познат је по кривичним дјелима и осуђен је на пет година затвора због убиства Вање Панића.

Славиша Ћулум убијен је у сачекуши у мају 2020. године недалеко од своје куће у насељу Драгочај. За овај злочин за сада је оптужен Синиша Шакић звани Кинез (36) коме се суди у бањалучком Окружном суду. 

У овом случају одбрана оптуженог недавно је предложила ДНК вјештачење трагова са мјеста убиства, али налаз још није урађен. По вјештачењу тужилаштва које је урадио Биолошки факултет у Београду  ДНК траг Шакића нађен је на гранама изузетим са мјеста убиства. 

Рочиште на коме би требао да се изведе ДНК налаз вјештачења по приједлогу одбране Шакића заказан је за почетак октобра у бањалучком Окружном суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана