Jekića terete za učešće u likvidaciji Ćuluma

Nebojša Tomašević
Jekića terete za učešće u likvidaciji Ćuluma

BANjALUKA - Dario Jekić (35) iz Doboja, osumnjičen u predmetu "Storidž 2" koji se predao Tužilaštvu BiH osumnjičen je za učešće u ubistvu Slaviše Ćuluma, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prema nezvaničnim informacijama on je još sa jednim licem učestvovao u ovom zločinu, a navodno postoji i njegova fotografija načinjena na licu mjesta ubistva dok je čekao u zasjedi.

Jekića terete i za šverc većih količina narkotika, a on je duže vremena bio nedostupan pravosuđu BiH i potraživan je putem međunarodne potjernice.

-Jekić je osumnjičen je za organizovani  kriminal, učestvovanje  u teškom ubistvu, kao i neovlašteni promet velikih količina droga. Pod istragom u predmetu kodnog naziva "Storidž", koji je povezan sa Skaj i Anom aplikacijama - saopštilo je Tužilaštvo BiH

Jekić je u decembru prošle izbjegao hapšenje u akcija "Storidž" u kojoj je tada uhapšeno 19 osoba. Poznat je po krivičnim djelima i osuđen je na pet godina zatvora zbog ubistva Vanje Panića.

Slaviša Ćulum ubijen je u sačekuši u maju 2020. godine nedaleko od svoje kuće u naselju Dragočaj. Za ovaj zločin za sada je optužen Siniša Šakić zvani Kinez (36) kome se sudi u banjalučkom Okružnom sudu. 

U ovom slučaju odbrana optuženog nedavno je predložila DNK vještačenje tragova sa mjesta ubistva, ali nalaz još nije urađen. Po vještačenju tužilaštva koje je uradio Biološki fakultet u Beogradu  DNK trag Šakića nađen je na granama izuzetim sa mjesta ubistva. 

Ročište na kome bi trebao da se izvede DNK nalaz vještačenja po prijedlogu odbrane Šakića zakazan je za početak oktobra u banjalučkom Okružnom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana