Извјештај против пет лица

Срна
Извјештај против пет лица

Бањалука - Сектор криминалистичке полиције Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука поднио је извјештај надлежном Окружном тужилаштву против пет лица осумњичених да су од 2009. до 2013. године починили више кривичних дјела и причинили материјалну штету од 10.375.300 КМ.

Извјештај је поднесен против лица чији су иницијали Д.Б. /66/ из Бањалуке, Г.К. /54/ и Н.С. /54/ из Сарајева, З.Д. /58/ и Р.З. /59/ из Бањалуке, саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

Из полиције истичу да се осумњичени терете за кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења, фалсификовање или уништавање пословних или трговачких књига или исправа и несавјесно привредно пословање. 

Д.Б. је осумњичен да је у својству директора једног предузећа из Бањалуке, свјесним кршењем одредаба уговора који су закључени са предузећем из Сарајева, одобрио попусте на име фиктивно извршених услуга микродистрибуције робе и попуст "каса сконто" за који, такође, није имао правни основ.

Он је овим чином, заједно са лицима директором и власником предузећа из Сарајева Г.К. и Н.С. извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

Осумњичени Д.Б. и лице З.Д. из Београда, супротно одредбама Уговора о купопродаји закљученим са предузећем из Лакташа, нису преузели мјенице као средства обезбјеђења, због чега је наступила немогућност наплате потраживања од предузећа из Лакташа, чиме су извршили кривично дјело несавјесно привредно пословање.

Д.Б. се даље сумњичи да је, супротно Уговору закљученим са предузећем из Сарајева, пропустио прибавити средства обезбјеђења на име купопродаје робе, због чега је наступила немогућност наплате испоручене робе, чиме је починио кривично дјело несавјесно привредно пословање.

Осумњичена је и књиговођа Р.З, која је сачинила пословну документацију неистинитог садржаја иако је била свјесна да за то није имала правног основа, чиме је починила кривично дјело фалсификовање или уништавање пословних или трговачких књига или исправа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана