Извјештај против два лица због злоупотребе положаја

Срна
Foto: Принтскрин

БАЊАЛУКА - Припадници Полицијске управе Бањалука поднијели су бањалучком Окружном јавном тужилаштву извјештај против лица из овог града чији су иницијали Р.С. и Д.К, који су злоупотребом положаја прибавили имовинску користи од 29.200 КМ.

Лице Р.С. је осумњичено да је од 2012. до 2014. године, у својству директора микрокредитне организације из Сарајева - филијале Бањалука, искористило свој положај, дајући упутства кредитним службеницима, који су са клијентима потписивали уговоре о кредиту, како да оштећене доведу у заблуду, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Осумњичено лице је у више наврата потписало и овјерило више лажно сачињених уговора о кредиту, те на тај начин причинило материјалну штету клијентима и прибавило за себе противправну имовинску корист од 9.200 КМ.

Лице Д.К. се сумњичи да је, као кредитни службеник микрокредитне организације из Сарајева - филијале Бањалука, 15. априла 2013. године сачинило лажни уговор о кредиту и на тај начин причинило материјалну штету клијенту и прибавило за себе противправну имовинску корист од 20.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана