Изузета документација из предузећа у Новом Горажду

Срна
Изузета документација из предузећа у Новом Горажду

Источно Сарајево - Службеници Полицијске станице Ново Горажде изузели су пословну документацију из једног јавног предузећа због сумње да је извршено кривично дјело проневјера и злоупотреба службеног положаја или овлаштења.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о јавном комуналном предузећу у Новом Горажду.

Према полицијским сазнањима, кривично дјело је извршено тако што је из тог предузећа продат камион и ваљак као секундарна сировина предузећу у Горажду за 8.000 КМ, саопштено је из Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Источно Сарајево.

Сумња се да добијени новац није депонован на благајни предузећа, нити је уплаћен на жиро-рачун, што указује да су одговорна лица проневјерила новац злоупотребом службеног положаја.

Документација је изузета на основу наредбе Основног суда Вишеград, а истрага је у току.

Мушкарац чији су иницијали Љ.Б. признао је у Полицијској станици Соколац да је у дворишту породичне куће у насељу Драпнићи убио медвједа, који му је у протеклом периоду причињавао штету на имању.

Радник Шумског газдинства "Романија" пријавио је да је у мјесту Драпнићи непознато лице или више њих одстријелило високу дивљач, односно мрког медвједа.

Полиција је након увиђаја констатовала да је медвјед убијен комбинованом ловачком пушком, а медвјеђе крзно и месо дивљачи које је пронађено привремено је одузето и предато на чување Шумском газдинству "Романија".

У току је рад на документовању предмета.

Припадници Полицијске станице Источно Сарајево раде на проналаску непознатог лица које је јуче извршило разбојништво у једној спортској кладионици у Лукавици.

Разбојник је, према изјави раднице, сједио у кладионици, у једном тренутку је устао и, уз пријетњу ножем, тражио да му преда новац, што је она и учинила.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана