Изгорјело 200 радних мјеста у Завидовићима

Срна
Изгорјело 200 радних мјеста у Завидовићима

Завидовићи - У пожару у Фабрици монтажних кућа "Криваја" у Завидовићима изгубљено је 200 радних мјеста.

Генерални директор Фабрике монтажних кућа "Криваја" у Завидовићима Исмет Мујановић рекао је да је само за сат времена изгорјела површина већа од 14.000 метара квадратних.

"Ми смо успјели да направимо једну од најмодернијих творница у Европи, али догодило се то што се догодило. Штета је огромна и у овом тренутку не можемо да је изразимо у милионима КМ или у еврима, али је ријеч о десетинама милиона", рекао је Мујановић.

Он каже да се већ јављају пријатељи и познаници са свих страна који су вољни помоћи, преносе федерални медији.

"Не знам колико ће нам бити потребно времена да поново успоставимо производњу, да наставимо сарадњу са нашим досадашњим купцима и да наставимо тамо гдје смо стали. Знам да ћемо, док то не урадимо, имати проблем са 200 запослених", каже Мујановић.

Пожар, који је протекле ноћи уништио производни дио "Криваје", причинио је огромну штету и општини Завидовићи јер је "изгорио" сав труд свих коју су у овом погону радили посљедњих 70 година.

Начелник општине Завидовићи Суад Омерашевић каже да је то што се догодила катастрофа за овај град. "Морамо покушати поново вратити макар ових 200 радних мјеста у Завидовиће, јер је ово велики губитак за наш мали град", истакао је Омерашевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана