Изгорјела “шкода” бившег начелника Доњег Жабара

Горан Обрадовић
Изгорјела “шкода” бившег начелника Доњег Жабара

Пелагићево - Полиција трага за нападачима који су у Лончарима код Пелагићева запалили аутомобил “шкода фабија” бившег начелника Доњег Жабара Стеве Стевића.

У ЦЈБ Добој рекли су да је аутомобил “шкода” запаљен у ноћи између понедјељка и уторка док је био паркиран испред куће.

- Увиђајем, којем је присуствовао и инспектор за противпожарну заштиту ЦЈБ Добој, утврђено је да је по возилу проливена запаљива течност, те да је потом запаљен - рекли су у полицији.

Стевић је јуче изјавио за “Глас Српске” да не зна ко би подметнуо пожар под возило, јер никада ни са ким није био у сукобу, нити му је неко пријетио. Тврди да сигурно нико није имао мотив да то уради.

- Био сам двије године начелник општине и послије тога радим као замјеник директора у једном приватном предузећу. Никада нисам био проблематичан, нити у сукобу са неким, па стварно не знам који је мотив напада на моју имовину - рекао је он.

Возило је било паркирано испод надстрешнице испред куће.

- У уторак око 2.30 часова супруга је чула неко пуцкетање испред куће и кад је погледала кроз прозор имала је шта да види. “Шкода” је била у башти и комплетно је била захваћена ватром - истакао је Стевић и додао да прије тога нису примијетили ништа сумњиво око куће. Према његовим ријечима, одмах су позвали ватрогасце који су стигли брзо, али возило је било у потпуности уништено и нису га могли спасити.

- Ријеч је о возилу које је било старо око седам година, у веома добром стању и очувано. Нисам га “каско” осигурао, тако да је сада у потпуности уништен, а мени је овим пожаром причињена штета од око 12.000 марака - појаснио је Стевић.

Он је истакао да је полиција током увиђаја пронашла трагове иза куће, па се претпоставља да су нападачи када су запалили возило побјегли у том правцу.

- Прије ми је кућа била обијана два пута, али нисам могао очекивати да би неко урадио нешто овако. Кућа се налази поред магистралног пута, који је веома прометан, па ме чуди да су имали толико храбрости и да се нису плашили да ће их неко видјети - рекао је Стевић и додао да се нада да ће полиција што прије пронаћи нападаче.

Цвијановић

Средином марта ове године лопови су обили и украли мултифункционални волан из аутомобила “голф 5” предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић, а који користи њен син Филип.

Ово возило се налазило на паркингу у улици Јована Рашковића код броја 34, у бањалучком насељу Паприковац, а претпоставља се да лопови нису знали ко је власник.

 

Голић

У септембру 2013. године уништен је аутомобил министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС Сребренке Голић.

Тада је Мирко Ковачевић грешком полупао аутомобил “пасат” Голићеве, а намјеравао је да уништи возило једног полицајца запосленог у Казнено-поправном заводу Бањалука на Туњицама. Аутомобил који је био мета напада такође је био “пасат” и имао је посљедња три броја регистрације идентична као и аутомобил који је био паркиран у дворишту Голићевих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана