Изгорио спрат и кров куће, укућани спашени

Слободан Пухало
Изгорио спрат и кров куће, укућани спашени

ДОБОЈ - У пожару, који је букнуо у понедјељак око 19.15 часова у Доњој Палежници, општина Добој, изгорио је кров и горњи спрат куће власника Николе Петровића (58).

Када је кућа почела да гори Петровић је био у приземљу са супругом Петром и оцем Петром, а нико од њих, срећом, није повријеђен.

Из полиције је потврђено да је у пожару изгорио кров и спрат куће. Припадници Полицијске станице Добој два и инспектор за заштиту од пожара Центра јавне безбједности Добој обавили су увиђај и раде на утврђивању тачног узрока пожар - саопштила је портпарол ЦЈБ Добој Љерка Станимировић.

Пожар је Никола Петровић примијетио око 19.30 часова и тада је било касно да спријечи ширење ватре.

- Брзо су се окупиле комшије и мјештани Доње Палежнице, који су почели да гасе ватру. Искористили су три апарата за гашење пожара, али то није било довољно. Ипак, то је колико-толико помогло да се обузда пожар, док нису стигли ватрогасци из Добоја. Они су угасили пожар, тако да ватра није захватила доњи спрат - каже предсједник мјесне заједнице Доња Палежница Мирослав Милошевић.

О пожару у Доњој Палежници ватрогасце је обавијестио дежурни полицајац у 19.48 часова.

- Наша екипа стигла је у Доњу Палежницу у 20.20 часова, а требало је око три и по часа да локализује пожар, тако да се ватра није проширила на приземље - истакао је замјеник старјешине Територијалне ватрогасне јединице Добој Обрад Станојевић.

Узроке избијања пожара, према његовим ријечима, утврдиће надлежни у Центру јавне безбједности у Добоју. У пожару, на сву срећу, није било повријеђених, а према ријечима Николе Петровића, причињена је велика материјална штета, јер је на спрату изгорјело све што је било вриједно.

Петровићи су рођени у Скиповцу, општина Добој, али Никола је саградио кућу у Доњој Палежници, гдје тренутно живи са супругом и оцем. Има двоје старије дјеце, кћерку која је удата у иностранству и сина који се оженио и настанио у Осјечанима код Добоја.

Тешка ситуација

Нико од чланова породице Петровић није запослен. Домаћин Никола посједује трактор и бави се пољопривредом. У пожару му је причињена велика штета. Сада је у веома тешкој ситуацији, јер је практично остао без куће.

- Срећа је да нико није повријеђен. Остало је бар приземље које није изгорјело. Надам се да ћемо ту моћи да станујемо. Послије гашења пожара треба све то да средимо, биће доста посла - каже Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана