Избјегао смрт у судару, па погинуо чекајући полицију

Небојша Томашевић
Избјегао смрт у судару, па погинуо чекајући полицију

Мостар - Драшко Мишић (65) из Ливна избјегао је повреде у судару с другим возилом, али је само неколико минута касније погинуо у паду са зида поред пута.

Ова бизарна несрећа десила се у суботу у мјесту Чекрк код Мостара.

- Мишић је возећи "фолксваген џету" покушао да се полукружно окрене на путу када је на њега налетио "нисан јуке" и ударио га. У тој несрећи ни Мишић ни возач "нисана" нису повријеђени - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, Мишић је након несреће изашао из возила и попео се на оближњи зид поред пута висок око три метра.

- Док је стајао на зиду, изгубио је изненада равнотежу и пао с њега. На мјесту је остао мртав. Убрзо је стигла и полиција и екипа Хитне помоћи, међутим, несрећном човјеку није било спаса - казао је извор "Гласа Српске".

У МУП-у Херцеговачко-неретванског кантона потврдили су да се овај догађај десио, али нису могли наводити детаље.

- Више информација и околности ове несреће биће познате након истраге - рекли су у полицији.

Осим ове, током викенда на путевима у БиХ десило се неколико несрећа у којима је повријеђено девет особа.

Четири особе повријеђене су када је воз "Жељезница ФБиХ" ударио у аутомобил на пружном прелазу у улици Осмог марта у Лукавцу. Воз је смрскао аутомобил, а повријеђени су превезени у Универзитетски клинички центар у Тузли, гдје њихов идентитет и степен повреда нису саопштени. Током суботе десиле су се саобраћајне несреће у Бусовачи и на подручју Жепча у којима су повријеђене по двије особе. Из полиције Средњобосанског и Зеничко-добојског кантона нису саопштавали идентитет повријеђених. Осим ових случајева, у Тузли и Сарајеву повријеђена су два пјешака. У Тузли је у улици Хусинских рудара непознати возач ударио пјешака и побјегао. Због истраге нису наведени детаљи, а возач није био пронађен. Пјешак је задобио лакше повреде. У Сарајеву је повријеђена жена на коју је налетио џип када је прелазила преко пјешачког прелаза док је на семафору било упаљено црвено свјетло. Њен идентитет и степен повреда нису саопштени.

Аутобус

На међународном граничном прелазу Бијача аутобус пун туриста ударио је у бетонску ограду поред наплатних кућица на улазу у БиХ. Усљед удара лакше је повријеђено неколико путника, али тежих посљедица није било. Аутобус је саобраћао из Италије и у њему су углавном били држављани ове земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана