Изазвао пожар у полицијској станици Братунац

К. Ћ.
Изазвао пожар у полицијској станици Братунац

Братунац - Срђан Кузман (34) из Братунца, који је осумњичен за тешку крађу, изазвао је пожар у просторијама за задржавање у братуначкој полицијској станици, гдје је запалио спужве и прекриваче.

Полицијски службеници су локализовали пожар, а он је превезен у Дом здравља, гдје му је указана медицинска помоћ и гдје је констатовано да није задобио никакве повреде.

Потврдила је то портпарол Центра јавне безбједности Бијељина Александра Симојловић, која је, наводећи иницијале, рекла да је осумњичени изазвао пожар у сриједу у 12.45 часова. Додала је да је осумњичени послије указане медицинске помоћи враћен у полицијску станицу и послије криминалистичке обраде пуштен на слободу.

Незванично сазнајемо да је Кузман био приведен због сумње да је недавно провалио у трговачко-занатску радњу "Коло" у Братунцу, одакле је украо бакар. У просторији за задржавање у Полицијској станици пронашао је стари неисправни упаљач којим је изазвао пожар.

Од густог дима и ватре, који су се убрзо појавили у тој просторији, Кузман се онесвијестио, због чега је из полицијске станице затражена медицинска помоћ од Дома здравља.

Директор братуначког Дома здравља Снежана Стојановић потврдила је да је екипа Хитне помоћи послије позива полиције довезла Кузмана у ту здравствену установу.

- Пацијент је био у свјесном стању, уредних виталних параметара и без видљивих повреда. Укључили смо кисеоничку терапију, а њега смо из превентивних разлога упутили у Општу болницу у Зворнику - рекла је Стојановићева и додала да је Кузман одмах враћен из болнице са екипом која га је одвезла.

Кузман је одраније познат полицији као вишеструки повратник у чињењу различитих кривичних дјела.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана