Из Граничне полиције БиХ се огласили о акцији "Пирамида"

СРНА
Из Граничне полиције БиХ се огласили о акцији "Пирамида"

САРАЈЕВО - Гранична полиција БиХ ухапсила је данас 14 лица у акцији "Пирамида" због сумње да су као дио организоване криминалне групе остварила новчану корист већу од шест милиона КМ, а у претресима је одузето око 30.000 евра и 3.200 КМ.

Приликом претреса на 16 локација широм Федерације БиХ одузето је и око 28 грама амфетамина и одређена количина спида, пиштољ, одређена количина муниције и други предмети и документација који се могу довести у везу с извршењем кривичних дјела, саопштено је из Граничне полиције.

Претреси су извршени на више локација на подручју Унско-санског, Зеничко-добојског и Сарајевског кантона, односно у Бихаћу, Цазину, Брези, Високом, Сарајеву, Какњу и Великој Кладуши.

Према прелиминарним подацима, ова међународна организована криминална група у протеклих шест мјесеци остварила је новчану корист већу од шест милиона КМ.

Припадници Граничне полиције акцију су провели заједно са Управом криминалистичке полиције МУП-а Хрватске и Европола, а под надзором Тужилаштва БиХ. Подршку у реализацији пружили су припадници МУП-а Унско-санског кантона, док су током истраге континуирану подршку Граничној полицији БиХ пружали Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ и Служба за послове са странцима.

Из Граничне полиције БиХ наводе да у континуитету настављају предузимати мјере на спречавању извршења кривичних дјела кријумчарења људи, посебно против организованих криминалних група.

Током прошле и у прва три мјесеца ове године припадници Граничне полиције БиХ су надлежним тужлаштвима поднијели 83 службена извјештаја против 177 лица због постојања основа сумње да су починили 110 кривичних дјела кријумчарења људи. Рад на предмету се наставља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана