Истрага убиства Славише Ћулума: Полиција чешља старе познанике

Н. Т.
Истрага убиства Славише Ћулума: Полиција чешља старе познанике

БАЊАЛУКА - Полиција је у оквиру истраге убиства бањалучког жестоког момка Славише Ћулума јуче саслушала још једну особу, али и даље нико није званично осумњичен за његову ликвидацију, потврђено је “Гласу Српске”.

Посљедњих неколико дана приведено је и испитано више особа из криминалног миљеа, међу којима је неколико оних с којима се убијени сукобљавао, али сви су пуштени.

Расписана је потрага за Синишом Шакићем с којим се Ћулум сукобљавао више пута, а трага се за још једним лицем чији идентитет није откривен. Међу привођенима је био и Јован Јошило којег је Ћулум покушао убити 2010. године у Бањалуци због чега је и робијао.

Ћулум је убијен у петак у близини куће у Драгочају код Бањалуке када су на његов аутомобил “голф” нападачи, који су побјегли мотоциклом, испалили неколико кратких рафала из аутоматске пушке. Обдукцијом је утврђено да је  погођен са више од десет пројектила од којих  је смртоносан био онај који га је погодио у главу.

Према досадашњим информацијама, убице су мотоциклом побјегле према Градишци и за сада им се изгубио сваки траг.

У МУП-у Републике Српске рекли су да се истрага наставља и да за јавност немају никаквих нових информација. Ћулум је више пута осуђиван и одлежао је око десет година робије, а незванично сазнајемо да је  био један од затвореника кога је “закачио” Закон о амнестији у РС па су му казне умањене и половином априла изашао је из затвора. Он је због покушаја убиства Јошила, пљачке Прокредит банке у Залужанима добио јединствену казну од 13 и по година робије. Уз те пресуде су му обједињене и казне за друга кривична дјела, па је осуђен на укупно 19 и по година робије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана