Истрага о смрти Ирене Предојевић траје 16 година: Докази из иностранства кључ за откривање убице

Небојша Томашевић
Истрага о смрти Ирене Предојевић траје 16 година: Докази из иностранства кључ за откривање убице

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Истрагу убиства Дубичанке Ирене Предојевић (28), која већ 16 година тапка у мјесту, отежава прикупљање доказа из иностранства, а бивши полицајац Горан Јеличић (53) који је привођен у овом случају и даље је под лупом полиције, потврђено је “Гласу Српске”.

У  приједорском Окружном  тужилаштву казали су да се у овом случају ради на прикупљању доказа те саслушању свједока.

- Истрага се и даље води против Горана Јеличића, а Тужилаштво се сусреће са одређеним потешкоћама у вези са прикупљањем доказа, а прије свега, оних путем међународне правне помоћи - рекли су у Тужилаштву.

Истакли су да је прикупљање доказа додатно отежала и пандемија вируса корона. Нагласили су да у овом случају не могу да дају више информација те да не могу да говоре детаље који би угрозили циљеве истраге. 

Полицајац Јеличић био је ухапшен у новембру 2018. године због сумње да је убио Предојевићеву, а пуштен је у јулу 2019. године јер Тужилаштво није успјело да прикупи доказе за оптужницу. Због законских ограничења он је морао да буде пуштен на слободу из притвора, али Тужилаштво је нагласило да то не значи да се против њега обуставља истрага.

Јеличић је због овог монструозног злочина испитиван и одмах након проналаска тијела Ирене Предојевић, али је тада наводно имао алиби.

Према незваничним информацијама, истражиоци су дошли до података да је Јеличић добро познавао убијену Предојевићеву и да јој је кобне ноћи понудио да је одвезе кући. Наводно су то вече били у истој дискотеци, а жртва је након што се растала с другарицама сјела у његов аутомобил.

Ирена Предојевић убијена је у ноћи између 6. и 7. августа 2005. године након повратка из ноћног изласка. Кобну ноћ с пријатељицама је била у неколико кафића, а око поноћи су кренуле кући. Растале су се на раскрсници код бензинске пумпе “Дошлић” на раскрсници у близини избјегличког насеља Петра Пеције, у којем је Ирена становала са породицом. Њој се од тада изгубио сваки траг, а породица и комшије одмах ујутро, 7. августа покренуле су опширну потрагу у коју се укључила и полиција. Нису имали никаквог трага, а најцрње слутње обистиниле су се сутрадан када је један од комшија између девастираних кућа на дивљој депонији у селу Божићи пронашао угљенисани женски леш. ДНК анализа потврдила је да је ријеч о несталој Ирени. Обдукцијом је утврђено да је дјевојка звјерски задављена.

Наоружање

Горан Јеличић је у Козарској Дубици био познат и као тренер Карате и кик-бокс клуба “Обилић”, а за њега мјештани кажу да је особењак. Након хапшења 2018. године, полиција је претресла његову кућу и пронађена је већа количина оружја, муниције и борбена средства разорне моћи. Заплијењено је више од 1.000 метака, неколико пушака и пиштоља, мине, па чак и ручни ракетни бацач и друга војна средства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана