Источна Илиџа: Пронађена импровизована лабараторија за производњу дроге, ухапшена два лица

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНА ИЛИЏА- Полиција је у Источној Илиџи ухапсила лица чији су иницијали Н.Х. из ове општине и А.М. из Сарајева, због основа сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Наведена лица су ухапшена јуче у Улици академика Петра Мандића, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Истог дана на основу наредбе Основног суда извршен је претрес стана и других просторија које користи Н.Х. и том приликом је у соби пронађена импровизована лабараторија за вјештачки узгој опојне дроге.

У саопштењу се додаје да су пронађени 441 грам спида, 670 грама марихуане, 14 стабљика индијске конопље, седам таблета екстазија, двије дигиталне ваге и други предмети и средства намијењени за вјештачки узгој дроге.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, којем ће након документовања предмета бити достављен извјештај против осумњичених.

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево настављају са предузимањем активности усмјерених на сузбијање и расвјетљавање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога и недозвољеног узгоја биљака чијом прерадом се може добити опојна дрога, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана