Испитани осумњичени за крађу возила: Тројац терете за организовање групе аутомафијаша

Н. Т.
Испитани осумњичени за крађу возила: Тројац терете за организовање групе аутомафијаша

БАЊАЛУКА - Желимир Кнежевић из Бањалуке, Мирослав Милинковић из Сокоца те Марко Трифковић звани Жижан из Пала који су ухапшени јуче због сумње да су се бавили органиованом крађом возила предати су Тужилаштву БиХ.

Из Министарства унутрашњи послова Републике Српске, наводећи њихове иницијале,. Саопштили су да их терете за организовани криминал и тешке крађе.

- За лица Ж.К. из Бањалуке, М.М.из Сокоца и М. Т. из Пала посвоји сумња да су од 2001 године организовала групу  на подручју Сарајева, Тузле и Добоја која је крала возила. Украдене аутомобиле су скривали и препродавали на пдоручју БиХ и Црне Горе.  Приликом претреса просторија које користе осумњичени одузето је девет возила који се могу повезати са извршењем кривичних дјела-саопштила је МУП РС.

У поменутој полицијској акцији ухапшено је било шест особа, осим поменутих било су приведени Стеван Ресановић из Лакташа, Владимир Крсмановић из Сокоца, Срђан Пржуљ из Милића.

Хапшење су извели припадници Управа за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са полицијским управама Бањалука, Добој, и Источно Сарајево те МУП-овима Кантона Сарајево и Тузла.

Полиција је током ове акције одузела између осталих, "пежо 3008", "шкода" и један "БМВ" као и више дијелова возила. Међу возилима, за чије крађе је осумњичена ова група, налази се и "нисан кашкаи" некадашњег генералног конзула БиХ у Франкфурту Лучијана Калуже.

Већина ухапшених важе за безбедносно интересантне особе који су се и раније доводиле у везу са аутомафијом. Трифковић и Крсмановић оптужени су у предмету "Волан", који се води пред Судом БиХ против 27 особа које се терете за организоване крађе и препродаје око 200 аутомобила, вредних више милиона марака. Трифковић је био и у истрази о убиству сарајевских полицајаца Давора Вујиновића и Адиса Шеховића. Кнежевић и Ресановић су били део криминалне групе која је 2005. раскринкана у акцији "Екскалибур" због крађа возила у Бањалуци. Кнежевић је у том предмету осуђен на 18 месеци затвора, а Ресановић на три и по месеца, јер је обављао одређене аутомеханичарске радове.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана