Искочио из станице полиције и сломио кичму

Сања Амиџић
Искочио из станице полиције и сломио кичму

Лакташи - Дарко З. (23) из Трна поломио је два кичмена пршљена након што је искочио кроз прозор са првог спрата полицијске станице у Лакташима гдје је са још једном особом чекао саслушање због сумње да су починили више крађа.

Према непотврђеним информацијама младић је у једном моменту скочио са столице у холу, отворио прозор, узвикнуо "зовите Хитну помоћ" и бацио се напоље.

- Усљед пада са четири метра висине задобио је повреде по тијелу и прелом првог и другог кичменог пршљена. Полиција му је пружила прву помоћ до доласка екипе Хитне помоћи. Након тога он је превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци гдје му је указана помоћ - казао је извор близак истрази.

У Центру јавне безбједности Бањалука потврдили су да су два лица 27. фебруара позвана у Полицијску станицу Лакташи, ради испитивања за више крађа у тој општини.

- Док су полицајци испитивали једног од њих, други је чекао у ходнику и изненада искочио кроз прозор - казали су у полицији.

Додали су да безбједност осумњиченог ни на који начин није била угрожена и да према њему или другом лицу нису примјењиване било какве полицијске мјере, већ су се уредно одазвали по урученом позиву.

- Полиција је након тога о овом случају обавијестила дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци који је наредио да се обави увиђај на мјесту самоповређивања и да се о томе достави извјештај - казали су у бањалучкој полицији и додали да је о овом случају упозната и Јединица за професионалне стандарде МУП-а.

Занимљив је и случај Емира Балте (32) из Сарајева који се лани ишетао из зграде Центра јавне безбједности Бањалука док је требало да буде саслушан због крађа.

Балто је изашао из просторије за осумњичене и без проблема напустио зграду. Полиција тада није хтјела да коментарише под којим околностима се догодио овај њихов пропуст али су потврдили да се о томе води истрага. Балто је пронађен након неколико часова и то у таксију  недалеко од Јајца.

На кућном лијечењу

У Универзитетском клиничком центру РС јуче су рекли да је у понедјељак у вечерњим часовима у ову здравствену установу колима Хитне помоћи из Лакташа довезен пацијент Д. З.

- Он има прелом првог и другог лумбалног пршљена. Пацијент је збринут и након опсервација пуштен је на кућно лијечење - казали су у бањалучкој болници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана