Инспектор љубавницу убио хицима из пиштоља

Горан Обрадовић
Инспектор љубавницу убио хицима из пиштоља

Сарајево - Инспектор Федералне управе полиције (ФУП) Харис Табаковић (44) из Сарајева ухапшен је јер је у стану у улици Бајрама Зенунија у Сарајеву из службеног пиштоља убио Фирзету Бодвен-Халкић (49) са којом је био у љубавној вези.

Ово стравично убиство почињено је у понедјељак око 22.45 часова у сарајевском насељу Алипашино поље.

Изласком на лице мјеста полицајци су затекли тијело несрећне жене, која је рођена у Цазину, а била је настањена на адреси гдје се убиство догодило. У стану је полиција затекла и Табаковића који је рођен у Вишеграду, а ожењен је и има двоје дјеце.

Табаковић је био распоређен у Одјељењу за осигурање објеката и лица и недавно је прешао у криминалистичку полицију.

Он је у понедјељак увече дошао код Фирзете и након краће препирке испалио је пет хитаца у њен стомак и груди. Након тога позвао је сина, рекао му шта је урадио и да дође по кључеве од аута. Потом је позвао полицију, сјео, запалио цигарету и сачекао колеге. Када су полицајци дошли, Табаковић им је, наводно, рекао да је једино погријешио што и себе није убио.

На мјесту догађаја је пронађен и изузет пиштољ марке “глок”, као и девет метака калибра девет милиметара.

Из ФУП-а је саопштено да је због овог тешког злочина Табаковић суспендован и да је покренут поступак о прекиду радног односа.

Станари солитера у којем је живјела убијена кажу да су је површно познавали.

- Та комшиница је држала некакву кафану и ријетко смо је виђали. Знам да је имала кћерку која иде у основну школу, а која живи код оца. Са овим човјеком је ваљда била у вези. Прије десетак дана ју је истукао, због чега је долазила Хитна помоћ и полиција - испричала је станарка зграде.

Станари зграда у улици Бајрама Зенунија потврдили су да су виђали Табаковића како пере прозоре у стану Фирзете Бодвен-Халкић, те додали да их је вијест о убиству њихове комшинице шокирала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана