Играјући се трогодишњи Мехмед Ћесо упао у ријеку и утопио се

Сања Амиџић
Играјући се трогодишњи Мехмед Ћесо упао у ријеку и утопио се

Бугојно - Тијело трогодишњег Мехмеда Ћесе из Бугојна, који је нестао у понедјељак у мјесту Весела, пронађено је истог дана у ријеци Весочници у Бугојну.

Малишану се сваки траг изгубио око 14 часова, док се играо у близини куће. Његово тијело током потраге, у којој је учествовала полиција, припадници Горске службе спасавања и мјештани, пронашао је један од комшија око 23 часа, када је у кориту ријеке која протиче кроз ово насеље примијетио леш. На лице мјеста убрзо су стигле надлежне службе које су извукле тијело на обалу, а спољашњим прегледом је утврђено да је ријеч о Мехмеду.

Како се јуче могло чути у Веселој, дјечак се кобног дана играо са старијим братом и још неколико другара код локалне џамије и одједном се изгубио.

- Било је четири или пет малишана. Играли су се и трчали. У једном моменту дјеца су примијетила да нема Мехмеда, након чега су отишли његовој мајци Белкиси и рекли да се он изгубио - казала је комшиница, која није жељела да јој објавимо име.

Додала је да је несрећна жена отрчала мужу који је тога дана радио код комшије и рекла шта се догодило.

- Позвали су полицију, а мјештани су се убрзо окупили и кренули у потрагу за дјечаком. Више од стотину људи подигло се на ноге да што прије нађу дијете. Али, нажалост, све се завршило кобно - казала је иста комшиница.

Према незваничним информацијама, леш малишана пронађен је километар и по низводно од мјеста гдје су се дјеца играла, а претпоставља се да је узрок смрти утапање.

У Министарству унутрашњих послова Средњобосанског кантона јуче су рекли да полиција води истрагу с циљем утврђивања како је нестао и страдао дјечак у Бугојну.

- За сада нема сумње да у овом случају има елемената кривичног дјела. Дежурни тужилаца Тужилаштва Средњобосанског кантона одлучиће да ли ће тијело бити послато на обдукцију - казали су у полицији. Цирбесова

Смрт у септичкој јами

Слична трагедија догодила се крајем 2015. године када је живот изгубио трогодишњи Емрах Зејниловић након што је упао у септичку јаму на очевом имању у мјесту Буквик код Брчког. Несрећа се догодила док се малишан играо у близини канализационог одвода. Он је из јаме извучен након двадесетак минута, али је борбу за живот изгубио убрзо у брчанској болници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана