Херцег Нови: Зид убио грађевинца из Сарајева

Сања Амиџић
Херцег Нови: Зид убио грађевинца из Сарајева

Петровац - Сарајлија М. М. (24) погинуо је јуче у Петровцу у Црној Гори када се на њега док је радио на градилишту обрушио бетонски зид.

Трагедија се догодила око 12 часова, а несрећни младић је радио са групом радника на једној од зграда у том граду.

Како сазнајемо, М. М. је послије несреће давао знаке живота, али је преминуо на путу до болнице.

У црногорској полицији јуче су рекли да је након увиђаја настављена истрага на утврђивању узрока трагедије.

- Полиција из Будве о овом случају обавијестила је дежурног тужиоца у надлежном тужилаштву - казали су у црногорској полицији.

Упркос нашим напорима јуче нисмо могли сазнати за коју фирму је радио настрадали и од када је на раду у Црној Гори.

Да су трагедије у којима страдају грађевински радници из БиХ честе говори и податак да је у децембру прошле године у Котору погинуо Драгиша Иконић (58). Он је преминуо од повреда у которској болници након што му је, док је радио на градилишту хотела "Мажестик" надомак Старог града у Будви, пала дрвена греда на главу. Како сазнајемо, несрећни радник је од силине удара пао са скеле на асфалт поред грађевине. Према причама очевидаца, Иконић је лежао у локви крви, па су његове колеге у први мах помислиле да је остао мртав на лицу мјеста. Међутим, по доласку екипе Хитне помоћи он је био жив, али је од посљедица повреда преминуо у которској болници.

Исте судбине био је и грађевинац предузећа "Монтер" Сулејман Работић (37) из Калесије, који је погинуо на градилишту у Дравограду у Словенији. Трагедија се догодила 28. децембра прошле године када је на Работића пала жељезна скела док је радио на згради у насељу Отошки врх у Словенији. Несрећни радник је од задобијених повреда преминуо на лицу мјеста.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана