Хатић са супругом изнуђивао паре

Горан Обрадовић
Хатић са супругом изнуђивао паре

Сарајево - Мирза Хатић, његова супруга Лејла те Хилмија Гарибовић ухапшени су јуче у великој полицијској акцији у центру Сарајева због сумње да су се дуже времена бавили зеленаштвом и рекетирањем.

Хатић је одраније познат полицији по бројним кривичним дјелима, а у жижу јавности је доспио када је тврдио да је он срушио крст на Златишту који је био постављен као знак сјећања на 6.500 убијених сарајевских Срба. Гарибовић такође има дебљи полицијски досије, а више пута је привођен због зеленаштва и изнуде.

Акцију су извели припадници МУП-а Кантона Сарајево и Федералне управе полиције, а Хатић је ухапшен у хотелу “Босниа”.

- Током хапшења поред Хатића је пронађено 50.000 евра, али је он тврдио да тај новац није његов - рекао је Хатићев адвокат Омар Мехмедбашић.

Према незваничним информацијама полиција сумња да су дужи период изнуђивали новац од једне особе, због чега је јуче покренута акција њиховог хапшења. Претпоставља се да је када је видио полицију да је Хатић одбацио новац.

Током хашења полиција је у потпуности блокирала улицу Куловића, а био је отежан саобраћај и у другим улицама. Након што су полицајци упали у поменути хотел, убрзо су испред извели осумњичене, а претресени су њихови станови и аутомобили.

Хатић је био ухапшен и у децембру прошле године због сумње да је опљачкао госта угоститељског објекта “Касино” у хотелу “Холидеј” у Сарајеву и од њега отео око 20.000 марака. Он је послије тога пуштен, јер га оштећени није препознао. Осим овога он је више пута хапшен због више ситних кривичних дјела и против њега поднесен је већи број пријава.

Гарибовић је хапшен 2009. године такође због изнуда, јер је  током 2006. и 2007. године у више наврата посудио 60.000 марака једној особи уз камату од десет до 30 одсто. На овај начин он је од њега изнудио више од 200.000 марака. Такође, Гарибовић је једном страном држављанину 2008. године посудио 80.000 марака уз камату од десет одсто. На основу камате узео му је 120.000 марака, а главница је остала неисплаћена. Он је страном држављанину и његовој породици пријетио смрћу, а одузео му је и аутомобил.

Хатић

>Срушио крст на Златишту

>Од госта “Казина” отео 20.000 КМ

>Има укупно 32 кривична дјела

 

Гарибовић

> 2009. ухапшен због изнуде 200.000 КМ

>2008. ухапшен због изнуде 120.000 КМ

> Већи број кривичних и прекршајних пријава

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана