Хабибовић оптужен за шверц оружја у Француску

Ж. Д.
Хабибовић оптужен за шверц оружја у Француску

Сарајево - Тужилаштво БиХ подигло је јуче оптужницу против Мехе Хабибовића (22) из Тузле којом га терети да је у октобру прошле године покушао да из БиХ у Француску прошверцује већу количину оружја и муниције.

Према наводима тужиоца Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, Хабибовић је 11. октобра 2016. покушао преко царинске линије на граничном прелазу Орашје да пренесе пет пиштоља различитих марки и калибара, више комада муниције и припадајућих метака, те друге опреме.

- Хабибовић је оружје, опрему и муницију, незаконито набављену и намијењену за кријумчарење и илегалну продају на подручју Француске, покушао прокријумчарити скривене испод јакне, али су их, приликом контроле путника, уочили и одузели полицијски службеници Граничне полиције БиХ - стоји у оптужници.

Оптуженог терете да је починио кривично дјело неовлашћени промет оружјем и војном опремом, те производима двојне употребе, а оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Агенција за истраге и заштиту БиХ (SIPA) претходних је година радила на више предмета у вези с незаконитом трговином наоружањем из БиХ преко Хрватске и других земаља до крајњег одредишта у Француској. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана