Граничари намјестили тендер за одржавање возила

Г. О.
Граничари намјестили тендер за одржавање возила

Сарајево - Против три особе, од којих су двије запослене у Граничној полицији БиХ, које су осумњичене да су починиле кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења, примање дара и других облика користи, Тужилаштво БиХ је подигло оптужницу.

Оптужени су командир Јединице Граничне полиције (ЈГП) Зворник Араз Јукић (48) из Тузле, вођа сектора ЈГП Зворник Самир Паџић (41) звани Паџија из Живиница и власник ауто-сервиса "Гаврић" Радан Гаврић (37) из Каракаја.

Према оптужници, Јукић и Паџић су 19. децембра 2012. године искористили свој службени положај и прекорачили овлашћења, те су посредовали и договорили са Гаврићем да  на тендеру буде изабран као подизвођач за обављање послова сервисирања и одржавања службених возила Јединице Граничне полиције Зворник.

Они су то урадили за уговорену новчану накнаду коју су добили од Гаврића.

Јукић и Паџић се терете за злоупотребу положаја или овлашћења и примања дара, а Гаврић за давање дара и других облика користи.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.

Поменути службеници Граничне полиције су одраније познати полицији по кривичним дјелима.

Они су били ухапшени и средином јуна прошле године у полицијским акцијама "Скела" и "Паук". Тада је било ухапшено укупно 58 особа.

Осумњичени су да су се бавили кријумчарењем стоке из Србије у БиХ, чиме су оштетили буџет за више милиона марака. Током хапшења од осумњичених особа одузето је 3.000 грла стоке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана