Градишкa: Старицу усмртио убица из Хрватске?

М. Вујић, Н. Томашевић
Градишкa: Старицу усмртио убица из Хрватске?

Градишка - Старицу Смиљу Опачић (82) усмртио је убица из Републике Хрватске када га је затекла у крађи у њеној кући, сазнаје "Глас Српске".

- Велика је вјероватноћа да је убица из Хрватске, али још утврђујемо његов идентитет. Ако ове информације буду потврђене, очекујемо сарадњу са колегама из Хрватске - појаснио је наш извор и додао да полиција за убицом интезивно трага.

Иначе, убицу су снимиле камере видео-надзора у близини куће убијене у Видовданској улици у центру Градишке. Полиција сумња да је мотив користољубље, јер је код старице пронађен празан новчаник. Наш извор је додао да је убица у вријеме када је старица убијена снимљен у њеној улици, али да му се не види лице.

 - Особа истих карактеристика и исто одјевена снимљена је и у оближњој продавници. Ту је од раднице украо новчаник. Сумњамо да је то убица, а ријеч је о особи старој око 50 година - казао је извор близак истрази.

Из ЦЈБ Бањалука јуче је објављен снимак особе за коју се сумња да је убица. У полицији су рекли да моле грађане ако препознају особу са снимака да одмах јаве све информације на бројеве 122 или 051/813-522.

Старица је пронађена мртва у уторак у подруму њене куће. Утврђено је да је убијена ударцима дрвеном летвом по глави. Пронађена је у локви крви, а поред ње је пронађена и летва којом је убијена.

Према незваничним информацијама, убица је највјероватније у понедјељак увече ушао у подрум Опачићеве куће у којој је живјела сама.

- Сумњамо да га је она ту затекла у крађи и да је он брутално претукао дрвеном летвом, која је служила као дршка метле, а потом побјегао. Том приликом убица је узео кључ и закључао подрум те побјегао - рекао је наш извор.

Старица је највјероватније била на мети убице, јер је мислио да има новац пошто је добијала пензију из Хрватске, а свој животни вијек провела је у Новој Градишци.

Старица је посљедњи пут виђена у понедјељак увече око 17 часова.

- Чистила је подрум, затим је отишла до продавнице, а послије тога више није виђена на улици. Често је долазила да купи ствари, али због старости увијек јој је неко носио намирнице. Када смо у уторак покушали да јој уручимо ствари, није се јављала, нити излазила из куће. Пошто се није појављивала, до стана је отишао њен пријатељ Игњатије Касагић, који је имао кључ и пронашао је мртву - кажу саговорници "Гласа Српске".

Вијест о убиству унијела је доста немира и страха међу њеним комшијама.

Они су испричали да су је често виђали испред куће гдје је вадила воду из подрума. Потврдили су да је често долазила до продавнице која је удаљена неколико десетина метара од њене куће.

- Убиство се десило у центру града, а убица је мирно побјегао. Страхујемо да се нешто слично не понови - рекао је један од њених комшија.

Обдукција

Обдукцијом тијела Смиље Опачић, која је урађена у Заводу за судску медицину РС, утврђено је да су узрок њене смрти тешке повреде главе.

- Старица је имала вишеструке повреде главе начињене тупим предметом. Може се закључити да је усљед тих повреда наступила смрт старице - казали су у Заводу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана