Градишка: Пљачкаш покушао да убије полицајца

Милан Вујић
Градишка: Пљачкаш покушао да убије полицајца

Градишка - Сеад Зејниловић (56) из Бањалуке током хапшења у Врбашку код Градишке покушао је да убије полицајца.

Он је ухапшен док је са помагачем Радом Јаковљевићем (47) у поменутом мјесту пљачкао кућу Раде Видовића (57).

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су да је полиција на основу прикупљених информација да се спрема пљачка поставила засједу и тада ухапсила пљачкаше.

Пљачка је почињена у сриједу око девет часова. Зејниловић је мотрио кућу Видовића из оближње шуме и чекао да он напусти имање. Када је Видовић отишао пљачкаши су почели да реализују свој план. Зејниловић је кућу обио пајсером, а његов саучесник Јаковљевић чекао га је у аутомобилу "мерцедес" на аутобуској станици на излазу из села.

- Поменути аутомобил виђен је и прије неколико дана у селу. Вјероватно су снимали кућу и смишљали најлакши начин да побјегну послије пљачке. Сумња се да су имали и помагаче коју су их упутили на кућу Видовића. Зејниловић је отприје познат полицији по истим дјелима, док је Јаковљевић молер - рекао је наш извор.

Зејниловић је након што је украо ствари изашао кроз котловницу и тада је видио једног од полицајаца. Одмах је ударио полицајца шаком у груди, те уперио пиштољ у њега у намјери да пуца, док је други пиштољ био за појасом. На сву срећу, брзом интервенцијом полиције савладан је и ухапшен.

Повријеђеном полицајцу указана је љекарска помоћ у Дому здравља Градишка, гдје су констатоване лакше повреде.

Раде Видовић испричао је у петак да је 32 године радио у Њемачкој, док је седам година провео у Аустралији. Каже да никада није имао проблема и да је захвалан полицији на хапшењу пљачкаша.

- Полицији сам јако захвалан што је брзо интервенисала. Након што сам напустио имање пљачкаш је покушао да обије улазна врата пајсером, али није успио јер се ради о чврстим противпровалним вратима, након чега је узео мердевине, попео се на спрат, обио пајсером прозор и ушао у кућу - прича потресени Видовић.

Он наводи да је том приликом читава кућа испретурана, а пљачкаш је нашао златни ланчић покојне супруге, минђуше, сат у вриједности од 300 марака и два пиштоља марке "берета" и "збројевка" са припадајућим мецима, која је, како тврди власник, наслиједио од оца.

Према његовим ријечима, овом крађом му је причињена штета од 2.000 марака.

- Шалио сам се недавно да сам на кладионици добио 2.600 марака. Вјероватно је неко пренио ту информацију пљачкашима, јер сам збуњен како су они из Бањалуке баш нашли мене да опљачкају. Чак сам чуо да је причао да сам добио 9.000 марака на бингу, што није тачно - каже Видовић.

Претрес

Послије хапшења полиција је претресла куће и друге објекте у улицама Хиљаду триста каплара и Бранка Радичевића у Бањалуци које користи Сеад Зејниловић.

Пронађени су француз кључ, елзет брава са кључем, намјенски алат за проваљивање брава - ломач, шрафцигери и мобилни телефон. 

Претресом у улици Крајишких бригада у Бањалуци, које користи Радан Јаковљевић, пронађено је 14 ручних мушких и женских сатова, дигитална камера, дигитални фотоапарат и плински пиштољ "колт", а сумња се да ови предмети потичу из крађа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана