Грачаница: Комшије спасиле мушкарца из запаљеног стана

klix.ba
Грачаница: Комшије спасиле мушкарца из запаљеног стана

Грачаница - У поткровљу стамбене зграде која се налази у грачаничком насељу Луке јутрос је букнуо пожар, а једна особа је задобила лакше повреде.

Како је за Кlix.ba рекао Џевдет Чамџић, командир ТВЈ Грачаница, дојаву о пожару добили су у три сата ујутро.

Када су ватрогасци дошли на мјесто догађаја схватили су да ће им бити потребна помоћ и осталих колега јер је пријетила опасност да се пожар прошири даље, а протупожарних степеница и другог излаза нема.

"Тада смо дигли сва возила и особље и упутили их тамо. Евакуирали смо цијелу зграду и упоредо гасили пожар. Успјели смо га локализирати у року од пола сата и за један сат је потпуно био угашен. С обзиром на локацију пожара и чињеницу да нисмо имали хидрантску мрежу нити платформу којом би пожар гасили извана, сматрам да је штета минимална", рекао је Чамџић за Klix.ba.

Повријеђена је само једна особа иницијала С. О., власник стана, којег су спасиле комшије прије доласка ватрогасаца. Према информацијама из дома здравља Грачаница, власник је за добио лакше опекотине.

"Имали смо проблема приликом гашења јер нисмо добили Електродистрибуцију како би искључили струју, па смо сами на свој ризик искључили струју у том стану и гасили пожар. Такођер, имали смо срећу што нико није остао заробљен јер ми немамо платформу уз помоћ које би извршили евакуацију угрожених", рекао је Чамџић.

Узрок пожара није још познат, а увиђај су обавили припадници ПУ Грачаница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана