Гости спријечили убиство у Прњавору: Бившој супрузи у кафани зарио нож у врат

Јелена Станић
Гости спријечили убиство у Прњавору: Бившој супрузи у кафани зарио нож у врат

ПРЊАВОР - Прњаворчанин Станиша Г. (50) ухапшен је због сумње да је у локалној кафани ножем насрнуо на бившу супругу Д. Г. те је два пута убо у врат, потврђено је “Гласу Српске”.

Према ријечима саговорника “Гласа Српске”, њих двоје су у четвртак око 15.30 часова ушли у кафану и сјели за сто.

- Сједили су и тихо причали. У једном тренутку мушкарац је скочио са столице, извукао нож из јакне и почео да удара жену која је пала на кољена - испричао је очевидац.

Према његовим ријечима, за сусједним столом су сједили бивши командир Полицијске станице у Прњавору Живко Милијаш са пријатељем Недом Божуновићем. Њих двојица су, према његовим ријечима, одмах потрчала и ухватила разјареног насилника.

- Милијаш, који је иначе и џудиста, ухватио га је за руку и видио да нападач извлачи нож из жениних леђа. Крви је било свуда. Несрећна жена је пала, а ми смо мислили да је мртва - наставио је причу мјештанин, који се у тренутку напада нашао у локалу, додајући да је призор био стравичан.

Милијаш и и Божуновић су покушавали да избију Станиши Г. нож из руке, а у том тренутку жена се подигла и побјегла из кафане. Полиција је убрзо стигла и ухапсила насилника, који је, незванично сазнајемо, био пијан.

Према нашим сазнањима, на снимку надзорне камере која се налази у локалу видјело се да је насилник намјеравао да жени пререже врат ножем дугим око 40 центиметара, у чему га је, на срећу, омела јакна коју је имао на себи. Рањена жена је наводно успјела да стигне до Дома здравља у Прњавору, одакле је након указане прве помоћи хитно пребачена у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуку.

УКЦ РС

У Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци казали су, наводећи иницијале, да је пацијенткиња примљена у четвртак око 19 часова у Клинику за торокалну хирургију.

- Према ријечима начелника ове Клинике др Марка Кантара, пацијенткиња је задобила двије убодне ране у предјелу врата. Она је примарно хируршки збринута и за сада стабилног здравственог стања - наведено је у саопштењу УКЦ-а РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана