Горио “Инцел” ФОТО

Горан Обрадовић
Горио “Инцел” ФОТО

Бањалука - У пожару који је у петак избио у складишту предузећа “Енергоплан”, које се налази у кругу бањалучког предузећа “Инцел”, није било повријеђених, а причињена је већа штета, потврђено је у полицији.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су да је пожар букнуо нешто прије 14.30 часова и да ће када буде угашен бити обављена потребна вјештачења да би било утврђено шта га је изазвало.

До закључења овог броја “Гласа Српске” пожар није био угашен, али ватрогасци су га локализовали и није постојала опасност да се прошири.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо дошао је на мјесто пожара 20 минута послије избијања.

- Само неколико минута послије избијања пожара експресно су стигле ватрогасне екипе које су успјеле да локализују пожар. Прије тога, током дана обављани су радови и сјекле су се неке инсталације, па би то могао бити један од узрока пожара, али даља истрага ће утврдити тачан узрок - рекао је Чађо.

Он је додао да су у близини овог објекта смјештена складишта у којима се налазе хемијски елементи, па су ватрогасци настојали да што прије угасе ватру.

Запослени у близини складишта у којем је избио пожар испричали су да су у петак били радници који су нешто сјекли у складишту.

- Послије 14 часова почео је да избија густи црни дим из складишта, а убрзо су стигли ватрогасци. Посебну опасност је представљало то што се преко пута тог складишта налази складиште предузећа “Прохема” из Брчког, а у којем су смјештене велике количине лакова и боја који су лако запаљиви - испричао је један од запослених.

Он је додао да је срећа па су ватрогасци успјели да локализују ватру и не дозволе јој да се прошири на околне објекте.

Један од ватрогасаца је испричао да је пожар прво захватио кровну конструкцију објекта, а затим се проширио у унутрашњост.

- У унутрашњости складишта били су неки теписи који су брзо планули и стварали јак дим, што је додатно отежавало ватрогасцима да угасе пожар - испричао је поменути ватрогасац.

И раније у кругу предузећа “Инцел” било је неколико већих пожара. У августу 2009. године изгорјело је складиште произвођача папирних производа “Целекс”, а пожар у овом истом складишту био је и 2008. године. Половином јуна 2010. године такође је дошло до пожара на неколико складишта у овом кругу и штета је процијењена на више од милион марака.

Ватрогасци                

Дојаву о пожару у кругу предузећа “Инцел” добили су у Ватрогасној бригади Бањалука у петак у 14.24 часова.

- Приликом гашења пожара учествовало је шест возила са 15 ватрогасаца, који су у кратком року успјели да ставе пожар под контролу и спријече његово ширење - рекли су ватрогасци

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана